Zavřít reklamu

Když před více než měsícem v České republice odstartovalo Apple Pay, čekalo na některé klienty České spořitelny nemilé překvapení. Jejich banka sice tuto službu podporuje, avšak bohužel pouze pro klienty s kartou Visa. Pokud však jablíčkář věrný této bance vlastnil kartu od Mastercard, měl smůlu. To by se však mělo jíž zítra změnit. 

Portál Aktuálně.cz před malou chvílí informoval o tom, že se podle jeho informací podařilo České spořitelně problémy s podporou Mastercard u Apple Pay již vyřešit, řádně otestovat a již zítra počítá se ostrým spuštěním podpory pro tento typ karet. Pokud tedy tuto kartu vlastníte, již zítra byste si ji měli být schopni bez jediného problému přidat do Wallet v iPhonu či na Apple Watch. 

S březnem se počítalo

Nepodpora Mastercard karet České spořitelny vyvolala po spuštění Apple Pay v Česku solidní povyk, který se banka pokusila uklidnit tiskovou zprávou, ve které tehdy přislíbila, že podporu nabídne začátkem března. Tento termín však nakonec bohužel dodržet nedokázala a později jej změnila na průběh března. A jak se nyní zdá, tento termín již dodrží. 

Co přesně za nepodporou Mastercard hned od začátku stojí není zcela jasné. Spekuluje se však nad tím, že se pod ní mohlo podepsat neustálé posouvání termínu startu služby u nás. Ten se totiž v uplynulých měsících hned několikrát posunul, o čemž jsme vás ostatně na našem webu detailně informovali. Z podzimu se rázem stala zima a ze zimy jsme pozvolna přešli téměř až na jaro. Hlavní však je, že tu služba již funguje a co víc, jablíčkáři si ji nemohou vynachválit. Doufejme tedy, že s její podporou dorazí brzy i další banky v čele s ČSOB. Ta se sice může pochlubit druhým největším počtem klientů v zemi, podporu Apple Pay však hodlá nabídnout až ve třetím čtvrtletí tohoto roku. 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.