Zavřít reklamu

Zatímco my v České republice jsme se dočkali spuštění Apple Pay již před více než měsícem, dva naši sousedé na příchod jablečné platební služby stále čekají. Slováci by se však měli podle dostupných úniků informací dočkat už letos v létě a ani Rakušané nebudou dle čerstvých zpráv od Erste Bank a N26 čekat příliš dlouho.

Stejně jako jsme dotazy na dostupnost Apple Pay bombardovali banky před časem u nás, ani v Rakousku nejsou jablíčkáři již ochotní déle čekat a bank se vyptávají na spuštění, kde to jen jde. Dvě výše zmíněné se pak včera “smilovaly” a na Twitteru prozradily, že by měla do země služba dorazit už velmi brzy. Přesné datum sice známé není, nicméně když začaly banky s podobnou rétorikou u nás, dělilo nás od Apple Pay posledních pár týdnů.

Důležitý kousek skládačky

Že se Apple chystá svou platební službu v brzké době rozšířit do další země není nic nečekaného. Apple Pay je totiž pro něj čím dál důležitějším zdrojem peněz a to právě díky stále se zvětšující uživatelské základně. Ta na službě oceňuje hlavně obrovskou rychlost, bezpečnost a naprostou anonymitu. Potěší ale i možnost platit na internetu nebo přes Apple Watch. 

Kdy přesně dá Apple své platební službě v Rakousku zelenou je v tuto chvíli ve hvězdách. Je však poměrně zajímavé, že se k tomu neodhodlal již dřív. Zemi, ve které provozuje i svůj Apple Store, by totiž tato služba rozhodně slušela. Na druhou stranu si ale dal se spuštěním na čas i v Německu, které přes Apple Pay platí teprve pár měsíců, přestože v něm fungují Apple Story, LTE verze Apple Watch a koupíte to přímo od něj i HomePod. 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.