Zavřít reklamu

Včerejší keynote Applu, na které byly představeny služby Apple TV+, News+, Arcade a Card, přilákala k obrazovkám svých zařízení obrovské množství lidí po celém světě. A dívali se samozřejmě i zástupci konkurenčního výrobce smartphonů Huawei. Ten si dnes na Twitteru neodpustil rýpnutí do Applu a láká na vlastní show.

Apple včera věnoval celé dvě hodiny pouze softwaru a novým službám, o kterých se spekulovalo už dlouho. Nedošlo tak na roky odkládanou bezdrátovou nabíječku AirPower, nebo na nový iPod, o kterém se v poslední době také hodně mluvilo. Tohoto “zaváhání” chtějí samozřejmě využít i konkurenti jablečné společnosti, jako je například Huawei. Ten chystá vlastní konferenci už na dnešní odpoledne. Keynote Applu tak bral jako jakési vystoupení předskokana před hlavním chodem. 

Na Twitterovém účtu Huawei Mobile IE se objevil obrázek, který děkuje Timu Cookovi za zahřívací kolo a dodává, že přišel čas na hlavní událost. Také vyzývá, aby se všichni připojili k jejich dnešní show z Paříže. Pod obrázkem je uveden také hastag #RewriteTheRules – přepsat pravidla. Vypadá to, že Huawei si je svými novinkami, na které dnes přijde řeč, opravdu jistý. Mnoho lidí však toto vyjádření namíchlo, protože považují Huawei pouze za firmu kopírující právě cupertinskou společnost. Svůj nesouhlas dávají najevo i v komentářích, kde se například objevila fotka z panamského obchodu. Ten až nápadně připomíná Apple Store a prohlédnout si ho můžete v galerii výše.

Po včerejšku je jisté, že se Apple opravdu čím dál více soustředí na služby. Své produkty s vlastním softwarem už zákazníkům prodal a nyní jim na tato zařízení chce dodávat obsah za měsíční poplatek. Ten na první pohled možná nebude nijak vysoký, když si ale sečteme, kolik zaplatíme měsíčně za iCloud, Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ či zákazníci v Americe či Kanadě za News+, výsledná částka nás možná nemile překvapí. Jak jste se službami, které byly představeny, spokojeni vy? A na kterou z nich se těšíte nejvíce? Podělte se s námi v komentářích!

huawei apple fb

Dnes nejčtenější

.