Zavřít reklamu

Společnost Apple na včerejší Keynote představila svou zbrusu novou službu s názvem Apple TV+. Služba umožňuje streamování televizních pořadů a filmů, a uživatelům přinese původní obsah všech možných žánrů s převážně hvězdným obsazením. Apple v současnosti nabízí hned několik způsobů sledování nejrůznějších televizních pořadů a filmů. Jedná se o zařízení Apple TV, službu Apple TV+, která se na trh teprve chystá, a aplikaci Apple TV pro chytré televizory. Co od sebe jednotlivé způsoby sledování odlišuje?

Aplikace Apple TV

Aplikace Apple TV byla poprvé představena v roce 2016. Majitelům chytrých zařízení umožňuje využívání streamovacích služeb na bázi předplatného, jako je Hulu, Amazon Prime Video a další. V květnu letošního roku spatří světlo světa aktualizovaná verze této aplikace, která nabídne integraci s nákupy pořadů a filmů na iTunes, bude uživatelům doporučovat nový obsah ke zhlédnutí a mnoho dalšího. Aktualizované aplikace se dočkají chytré televizory značek Samsung, Sony, LG, ale také streamovací zařízení, jako je Roku či Amazon Fire TV. Na podzim se aplikace dočkají i počítače s operačním systémem macOS. Součástí nové verze Apple TV bude také možnost přidání obsahu od partnerů jako HBO, Showtime a další. Správa předplatného bude probíhat v prostředí aplikace TV, instalace dalších aplikací nebude nutná.

TV+

Letos na podzim se uživatelé dočkají další novinky – speciální streamovací služby Apple TV+. Na novou službu padla z rozpočtu společnosti Apple více než jedna miliarda dolarů a firma pro její účely zakoupila několik desítek filmů i televizních pořadů. Cena služby zatím nebyla specifikována. Služba bude od letošního podzimu součástí aplikace TV. Apple TV+ bude klást velký důraz na soukromí, pohodlí a bezpečí uživatelů, a bude zcela bez reklam. K oznámení o definitivním spuštění služby se mohou zájemci zaregistrovat přímo na webu společnosti Apple. Ve zkratce se tedy jedno o „pouhý“ doplněk, který si bez aplikace Apple TV či hardwarového zařízení Apple TV neužijete.

Zařízení Apple TV

Kromě uvedení obou výše uvedených služeb, které představují žhavé novinky v nabídce Applu, pokračuje jablečná společnost i nadále v prodeji svého set-top-boxu s názvem Apple TV. Její poslední aktualizace jsme se dočkali v roce 2017, kdy se po boku iPhonu X a Apple Watch Series 3 představil Apple TV 4K. Tento produkt se dá ve zkratce charakterizovat jako „mozek“ pro vaší hloupou televizi, která díky němu dostane spousty nových zajímavých funkcí a perfektně se propojí s jablečným ekosystémem. Oproti výše zmíněné dvojici nabízí navíc i několik benefitů.

Výběr je na vás

Uživatelé si mohou pochopitelně vybrat, zda budou využívat aplikaci Apple TV na kompatibilním televizoru, nebo zda si zakoupí přímo zařízení Apple TV. Jeho pořizovací cena sice může na někoho působit jako poměrně vysoká, za tuto cenu ale dostanete nejenom set-top-box od Applu jako takový. Apple TV je totiž víceúčelové zařízení, které může sloužit ke sledování multimediálního obsahu i jako doplněk chytré domácnosti. Kromě toho nabízí Apple TV i vlastní App Store, kde si uživatelé mohou stahovat hry a aplikace. Vylepšená aplikace Apple TV se službou Apple TV+ nabízí sice široké možnosti, v žádném případě ale nemůže sloužit jako plnohodnotná náhradu hardwarové Apple TV. Oproti tomu Apple TV jako taková nabídne kromě vlastního App Storu a dalších možností v čele se zrcadlením pochopitelně i aplikaci Apple TV se službou Apple TV+. Zda se vám ale více vyplatí pořízení Apple TV či využívání aplikace (samozřejmě v případě, že máte kompatibilní televizi) je jen a jen na vás. Klíčem ke správnému výběru je odpověď na otázku, co přesně vlastně od televize očekáváte. Pokud je odpověď to, že chcete jen sledovat filmy, vystačíte si s appkou. Pokud však chcete z televize „vymačkat“ i něco navíc a užít si již zmíněné hry či jiné aplikace z televizního App Storu, bude lepší sáhnout po hardwaru.

apple tv+

Dnes nejčtenější

.