Zavřít reklamu

Dnešní jablečná keynote se nesla, jak většina očekávala, v duchu služeb. Už nějakou dobu jsme psali o příchozí službě, kterou jsme pracovně označovali jako „Netflix pro časopisy“. Tato služba skutečně dorazila pod názvem Apple News+. Jistě každý narazil na Apple News, která v sobě ukrývá spousty článků od ověřených autorů. Apple News+, který je implementován do původní aplikace, posouvá hranice o něco dál a nabídne plné znění světových magazínů. Sám Apple popisuje tuto službu jako „stovky plnohodnotných časopisů a předních novinových plátků na jednom místě“. Co se tím konkrétně myslí?

Plátků je skutečně přehršel. Apple na svých stránkách nabízí výčet osmi kategorií magazínů. Jedná se o business a politika, styl a krása, jídlo, sport, cestování, dobrodružství, věda a technologie a online publikace. Každá tato kategorie nabízí pohled ná výčet několika plátků, který rozhodně nebude konečný. Ve službě najdeme například Time, The New Yorker, Vogue, Elle, Bon Appétit, Saveur, ESPN, Outside, People, Wired, National Geographic, Vox nebo The Cut. Z novin pak například The Wall Street Journal nebo Los Angeles Times.

Apple dále hovoří o rodinném sdílení až pro 6 členů. Magazíny se budou automaticky stahovat, takže nebude problém rozečtenou pasáž dočíst i na místě, kde nebude dostupný internet. Apple News+ si bude pamatovat přečtené články a na základě toho bude umět „servírovat“ uživateli obsah, který by jej mohl zaujmout. Zároveň společnost slibuje, že s žádnou třetí stranou nebude sdílet informace o čtených článcích. Nečekejte tedy v Safari žádné vnucování reklam na základě článku, který jste zrovna dočetli. Apple dodává, že vše je designováno pro iPhone, iPad i Mac. Ať už tedy budete číst na jakémkoli zařízení, vždy bude zobrazení v nejvyšší možné kvalitě.

Zatímco Apple News je zcela zdarma, Apple News+ bude stát 9,99 dolarů měsíčně. Apple News+ v sobě ukrývá veškerý obsah klasického Apple News. Navíc zde je spousta světových magazínů a novin, možnost číst i offline a sdílet tuto službu s rodinnými příslušníky. Apple nabízí tuto službu na měsíc zdarma, u nás bude dostupná někdy na podzim. Hodláte ji posléze vyzkoušet?

applenews-fb

Dnes nejčtenější

.