Zavřít reklamu

Apple se na své keynote věnoval pouze službám a nedošlo na oznámení žádného nového hardwaru. Nicméně i novinky v oblasti softwaru a služeb jsou velmi zajímavé a jednou z nich je Apple Card. Apple posouvá svou službu Pay na zcela novou úroveň a začíná se pohybovat v bankovním prostoru. Pojďme se tedy podívat, co vše se pod pojmem Apple Card skrývá.

Jako už mnohokrát v minulosti, i nyní se Apple snaží zcela změnit to, jak určitý produkt či službu vnímáme. Apple Card má změnit náš pohled na kreditní karty a samozřejmě bude reprezentovat hodnoty, které cupertinská společnost vyznává – jednoduchost, transparentnost a soukromí. Postavena je na základě oblíbeného Apple Pay, které se momentálně rozšiřuje do nových zemí a v Česku jsme se ho dočkali minulý měsíc.

Apple Card bude k dispozici ve dvou provedení. První bude digitální karta implementovaná přímo do vašeho iPhonu a ve druhém případě půjde o klasickou kreditní kartu vyrobenou z titanu. Ta nebude obsahovat žádné číslo, bezpečnostní kód ani podpis držitele. Pouze vytištěné jméno a logo Applu v krásném designu.

Navíc budete za každou transakci odměňováni. Každý den vám budou připsána 2 % z částky, kterou jste pomocí Apple Card v daný den utratili. A pokud se bude jednat o nákup přímo u Applu – ať už produktů nebo služeb typu Apple Music – budou vám zpět připsána 3 %. Je pouze na vás, jak s těmito penězi naložíte.

V telefonu také naleznete přehledné statistiky o tom, kolik peněz jste utratili a kde. Útraty se budou automaticky rozřazovat do několika kategorií od zábavy přes jídlo a pití až po nakupování oblečení. V případě, že uvidíte transakci a nebudete vědět o co přesně se jedná, stačí na ni kliknout a zobrazí se vám adresa místa a název obchodu, kde jste platbu provedli.

 

Apple slibuje, že služba Card nebude obsahovat žádné poplatky za používání, překročení limitu nebo pozdní splacení. Samozřejmě tím, že se jedná o kreditní kartu, musí každý uživatel počítat s tím, že budou nastaveny určité úroky v případě, že částku, kterou jste pomocí Apple Card zaplatili, neuhradíte včas. Detaily zatím společnost nezveřejnila. Za zmínku stojí že partnerem Applu je banka Goldman Sachs a peníze na vaše platby si tedy reálně budou zákazníci půjčovat od ní, nikoliv od Applu. Jako první se samozřejmě dočkají Spojené státy, a to už toto léto. Další země budou zřejmě následovat v budoucnu, ale Česko a Slovensko budou nejspíš čekat velmi dlouho. Domluvit podobnou službu s určitou bankou v každé zemi bude jistě složité, možná více, než Apple Pay.

Apple Card

Dnes nejčtenější

.