Zavřít reklamu

O přesunutí výroby iPhonů z Číny do Indie slýcháme v posledních měsících poměrně často a to hlavně kvůli dovozním clům vztahujícím se na v Číně vyráběné produkty, které zavedl americký prezident Donald Trump. I přesto však koluje kolem stěhování velké množství nejasností, jelikož nikdo pořádně netuší, jaké iPhony by se měly v zemi vyrábět. Nedávno sice přišla agentura Reuters s tvrzením, že je vše de facto “odklepnuto” a výrobě prémiových modelů v zemi nestojí již téměř nic v cestě, to však nyní vyvrací indická média. 

Zdroje z řad společností, které by měly svou výrobu do Indie přestěhovat, údajně tamním médium řekly, že výroba prémiových modelů v zemi je velmi nepravděpodobná a to i přesto, že jí měla údajně schválit indická vláda. Ta se k tomu měla odhodlat jen kvůli tomu, aby zabodovala v blížících se volbách. Wistron, který měl mít na starosti zprvu výrobu iPhonů 8 a které s výstavbou a spuštěním fabrik údajně počítal již velmi brzy, tak bude nejspíš v Indii nadále produkovat jen modely starší, kterými může díky nižší ceně zaujmout na tamním trhu. Co se týče Foxconnu, který měl do země krátce po Wistronu také vstoupit, o něm se zdroje nezmiňují. Těžko tak říci, v jaké situaci se nyní vynachází on.

V Indii se měly vyrábět například iPhony 8:

Uvidíme, jak se tedy celá situace ohledně výroby iPhonů v Indii nakonec vyvine. Na její objasnění si ale budeme muset zřejmě počkat až do chvíle, kdy s ním přijde samotný Apple, respektive některý z jeho zástupců například v rámci rozhovoru. Zdá se totiž, že situace se v tomto případě mění každým okamžikem a to, co jsme ještě před pár týdny považovali za naprostou jistotu se nyní zdá spíše jako krajně nepravděpodobné. 

iphone-india-fb

Dnes nejčtenější

.