Zavřít reklamu

Rok a půl dlouhé čekání je konečně u konce. Apple totiž včera do svého Online Storu přidal bezdrátové nabíjecí pouzdro na AirPods, které světu poprvé ukázal už v září 2017 na Keynote v Divadle Steva Jobse po boku iPhonu X či AirPower. Kromě nového pouzdra se v jablečném obchodě objevila i druhá generace AirPods, avšak ta příliš mnoho vylepšení nepřináší. I přesto se však její nákup vyplatí mnohým majitelům AirPods 1. generace mnohem více než nákup samotného nabíjecího pouzdra.

Cena nabíjecího pouzdra se může zdát na první pohled vcelku lákavá. Apple ji totiž nastavil na 2290 korun, což je jen o zhruba 390 korun více, než kolik si účtoval za náhradní pouzdro 1. generace. Přesto je však potřeba jeho nákup dobře promyslet a to hlavně s ohledem na stáří vašich sluchátek. I stav baterií v AirPods se totiž samozřejmě postupem času zhoršuje, což má vliv zejména na jejich výdrž. Obecně platí, že čím déle sluchátka máte a čím intenzivněji je využíváte, tím dříve se můžete se zhoršenou výdrží baterií v nich setkat. A pozor – zhoršenou výdrž můžete vypozorovat jak na obou AirPodech, tak samozřejmě i na jednom. Bohatě stačí, abyste jeden AirPod využívali například denně pro hovory a druhý zatím nechávali v krabičce. Po nějaké době se může projevit to, že například při poslechu hudby či sledování filmů se AirPod, přes který často voláte, rychleji vybije. 

Pokud se tedy pro pořízení bezdrátového nabíjecího pouzdra pro AirPods rozhodnete, smysl bude tento nákup mít u sluchátek se skutečně bezproblémovou výdrží baterie. Jinými slovy – pokud máte AirPody doma od Vánoc či od loňského podzimu, tak u nich problémy s baterií zřejmě nepociťujete a nákupu se tím pádem nemusíte bát, protože bude dávat jednoznačně smysl. Pokud však máte AirPody doma například už více než rok a začínáte pociťovat, že baterie nevydrží tak dlouho, jako tomu bylo na začátku, bude lepší spíše popřemýšlet nad nákupem zcela nových AirPods. Jasně, k nabíjecímu pouzdru sice později můžete dvojici sluchátek dokoupit, jelikož bude Apple stoprocentně opět prodávat i “kusovky” v případě ztráty, avšak takto poskládané AirPods vyjdou dráž, než když je koupíte jako celek. Třeba na Alze byste AirPody 1. generace po kusech poskládali za 5697 korun, jelikož každý kus stojí 1899 korun. V případě AirPods 2 tomu samozřejmě nebude jinak, byť přesné ceny zatím neznáme. 

Bezdrátové nabíjení AirPods si ale můžete samozřejmě užít i v případě, že už mají vaše AirPody horší výdrž, ale vám se zrovna nechtějí investovat tisíce korun do nových. Na internetu se totiž dá sehnat velká množství nejrůznějších pouzder, které podporu bezdrátového nabíjení vaší krabičce přidají. Ano, krabička nebude sice tak designově “čistá” a povedená, avšak hlavní účel toto řešení splní na výbornou a vy si tak alespoň budete moci vyzkoušet, zda je pro vás vůbec podobné řešení vhodné. 

airpods case

Dnes nejčtenější

.