Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi dlouhodobé fanoušky Applu a v minulých letech jste vlastnili iPhone, tak si určitě pamatujete na ty doby, kdy jste si mohli namísto čárek (tehdy ještě puntíků) označující sílu signálu, zobrazit konkrétní číslo v jednotkách decibelů. Tohle už v novějších verzích iOS nefunguje, avšak ještě stále si můžete ono přesné číslo zobrazit ve speciálním skrytém menu. V dnešním návodu se tedy podíváme na to, jak na vašem iPhonu zobrazit přesnou sílu signálu vyjádřenou v decibelech.

Jak zobrazit přesnou sílu signálu v iOS

Uchopte do ruky váš iPhone a jako první krok deaktivujte Wi-Fi. Poté otevřete nativní aplikaci Telefon. Zde se ve spodním menu přepněte do záložky Číselník. Nyní pomocí tlačítek „naťukejte“ číslo *3001#12345#*, a poté stiskněte zelené tlačítko pro vytočení ve spodní části obrazovky. Žádné číslo se však nevytočí a vy se rázem ocitnete ve skrytém menu. Zde už pouze stačí kliknout na záložku LTE, a poté na Serving Call Meas. Zde už se zobrazují konkrétní informace o signálu. Konkrétní číslo, které vyobrazuje kvalitu signálu v decibelech, najdete vyobrazenou v kolonce rsrp0rsrp1. rsrp0 označuje sílu signálu k nejbližší signální věži, rsrp1 poté k druhé nejbližší. Zkratka RSRP znamená anglicky Reference Signal Received Power (v překladu Příjem referenčního signálu).

Jaká hodnota je optimální?

Hodnoty RSRP jsou uváděny v minusových hodnotách, nejčastěji v rozmezí -40 až -140:

  • Pokud je signál v rozmezí od -40 po -80, máte vynikající signál
  • Pokud je signál v rozmezí od -80 po -120, máte dobrý signál
  • Pokud je signál v rozmezí od -120 a horší, signál je špatný

Pro většinu uživatelů zobrazení síly signálu v podobě čárek určitě stačí. Berte však na vědomí, že každé zařízení může mít tyto čárky nastavené jinak. Proto je naprosto normální, že vy můžete mít na iPhonu dvě čárky signálu, zatímco váš kamarád se stejným operátorem může mít na Samsungu plný signál. Informace vyobrazené v čárkách tedy nemusí být úplně relevantní.

signal_lte_fb_iphone

Dnes nejčtenější

.