Zavřít reklamu

V pondělí nás Apple překvapil náhlým představením dvou nových iPadů – konkrétně modelu Air a mini. Ty se mohou pochlubit výkonným procesorem A12 Bionic, True Tone displejem či podporou Apple Pencil. Někteří jablíčkáři jsou však zklamaní z toho, že si u tabletů užijí jen její první generaci, přestože jsme se vloni na podzim dočkali představení generace druhé s několika inovativními funkcemi. Proč tomu tak je nyní objasnil John Gruber z Daring Fireball, který se může pochlubit zdroji přímo z Applu. 

Podle zdrojů Johna má nepodpora Apple Pencil 2. generace u nových iPadů velmi jednoduché vysvětlení. Apple se k ní totiž neodhodlal kvůli cenovým úsporám, jelikož chtěl oba tablety prodávat co možná nejlevněji to půjde. Kdyby jim však vnukl podporu Apple Pencil 2. generace, znamenalo by to nutnost implementace magnetického nabíjecího portu na bok tabletů a tím pádem i jejich celkovou desigonovou úpravu, což by bylo poměrně finančně náročné. V úvahu by sice připadala i mírná úprava Apple Pencil 2, která by spočívala v přidání Lightning portu, jak je tomu u její první generace, avšak ani tato cesta by nebyla ideální. Apple by totiž měl v tu chvíli na trhu hned tři typy tužky, což by zřejmě mnohým jeho uživatelům zamotalo hlavu. 

Takto nový iPad Air vypadá: 

Jablíčkáře, kteří si na nový iPad Air či mini brousí zuby, tak může potěšit alespoň fakt, že si ke svým tabletům mohou kromě Apple Pencil zakoupit i Logitech Crayon, tedy její levnější alternativu. Ta sice nenabízí všechny funkce Pencilu, avšak je zhruba o třetinu levnější a pro některé uživatele i designově příjemnější. Apple tuto tužku sice zprvu prodával jen školám, ale po pár měsících jí přeci jen zařadil i do nabídky pro běžné uživatele. 

Apple Pencil

Dnes nejčtenější

.