Zavřít reklamu

Poslední týdny nebyly plné jen spekulací o AirPods či iPadech, ale také o datu vydání nových operačních systému iOS 12.2, tvOS 12.2, watchOS 5.2 a macOS 10.14.4. Ty kalifornský gigant již dlouhé týdny testuje ve svém Beta programu a bylo tak jen otázkou času, kdy jej vypustí i v ostré verzi. Jako nejpravděpodobnější se již poměrně dlouho jevil týden od 25. do 31. března, jelikož na jeho začátku pořádá Apple svou Keynote. Nikdo však nebyl doposud schopen tento termín potvrdit jakýmkoliv důkazem. To se však dnešním představení AirPods 2 mění.

Ve specifikacích pro novou generaci bezdrátových sluchátek od Applu je v sekci Požadavky na systém zdůrazněno, že kompatibilita sluchátek je zaručena u iOS 12.2, watchOS 5.2 a macOS 10.4.4. A jelikož začne Apple doručovat AirPods 2 hned na začátku příštího týdne, přičemž první šťastlivci by se měli dočkat už v úterý 26. března, je prakticky jasné, že k vydání těchto systémů musí dojít též na začátku příštího týdne, s největší pravděpodobností pak hned v pondělí v průběhu nebo po Keynote. Podobné vypuštění by ostatně nebylo pro Apple ničím výjimečným. Stejným způsobem totiž vydává například první bety nových systémů v červnu.

Takto nové AirPods 2 vypadají: 

Nutno podotknout, že se v nových operačních systémech neobjeví žádná obří novinka. Asi nejzajímavějším je iOS 12.2, který přináší například čtyři nové Animoji, novou ikonou pro Zrcadlení čí mírné změny v nastavení soukromí v Safari. Krom toho pak samozřejmě nabídne plnou kompatibilitu s AirPods 2 a jak se z řádků poslední bety ukázalo, i s nabíječkou AirPower. Větší novinky si však kalifornský gigant samozřejmě nechává až na nový iOS 13, na kterém již intenzivně pracuje a dle našich dat jej i testuje na webech po celém světě. I my na Letem světem Applem jsme dokonce návštěvníky z macOS 10.15 a iOS 13 již zaznamenali.

New-Animoji-12.2-beta-owl
Nové Animoji v iOS 12.2

Dnes nejčtenější

.