Zavřít reklamu

Apple Watch jsou mezi uživateli chytrých hodinek obrovským hitem, což skvěle dokazují jejich neustále se zvyšující prodeje. Ty navíc podle analytiků hned tak neopadnou, díky čemuž potáhnou jablečné hodinky odvětví nositelné elektroniky strmě vzhůru i v následujících letech. Myslí si to alespoň společnost IDC. 

Podle analytiků se i letos prodeje produktů z kategorie nositelná elektronika výrazně zvýší, konkrétně asi o 15 % na zhruba 198,5 milionů kusů. To ale není nic ve srovnání s rokem 2023, ve kterém by se mělo dle analytiků prodat těžko uvěřitelných 279 milionů kusů. Lví podíl na tom mají mít chytré hodinky, které mají v roce 2023 tvořit až 47 % prodané nositelné elektroniky, a zejména pak Apple Watch. Poměrně zajímavé je, že analytici bezmezně věří jablečným hodinkám i přesto, že se na trhu začínají objevovat další poměrně silní hráči, kteří mají rozhodně čím zaujmout. Namátkou lze zmínit třeba Samsung či Garmin. Ani jedna z těchto společností se ale pravděpodobně ještě pěkných pár let Applu co se obliby týče nepřiblíží. 

Skvělé prodeje zaznamenávají v poslední době zejména Apple Watch Series 4:

Skvěle nakročeno

Vzhledem k tomu, jak usilovně kalifornský gigant na vývoji svých hodinek v posledních letech pracuje, se jejich velké oblibě nelze divit. Ostatně, už představení modelu Series 3 s podporou LTE bylo poměrně revolučním počinem a loňské představení hodinek s větším displejem, lepšími senzory tepové frekvence a EKG senzorem zabudovaným v korunce zrovna tak. Tato vylepšení jsou však podle mnoha analytiků spíše jakýmsi začátkem dlouhé cesty. Apple totiž plánuje své hodinky vylepšit v dalších mnoha ohledech, díky čemuž budou svým uživatelům nabízet daleko více množství k využití. Jednat by se mělo například o další senzory pro monitorování zdraví nebo prodloužení výdrže baterie, po kterém mnozí volají již dlouhá léta. Jak rychle však bude Apple schopen tyto novinky do hodinek implementovat je zatím ve hvězdách. 

the-Apple-Watch-Heart-Month-challenge

Dnes nejčtenější

.