Zavřít reklamu

Osobně mi nějakou dobu trvalo, než jsem aplikaci Zkratky přišel na chuť. Jednoduše jsem ji vnímal jako další aplikaci, kterou po instalaci stejně přesunu do složky „Aplikace od Applu“ a nikdy ji neotevřu. Postupem času jsem si však začal všímat různých návodů a uživatelských zkratek, které dokáží velice zjednodušit práci s iPhonem či iPadem. Rozhodl jsem se tedy, že aplikaci vyzkouším a k mému udivení jsou ji doopravdy začal při některých příležitostech používat. Na našem magazínu jste si mohli všimnout například návodu na zaslání opožděných zpráv pomocí zkratek. Velice se mi také líbí, že uživatelé mohou zkratky mezi sebou sdílet.

Pokud Zkratky taktéž používáte, tak je vám možná trošku na obtíž je spouštět přímo z aplikace Zkratky. Nejprve musíte ikonu rozkliknout, počkat dokud se aplikace nenačte, a poté přejít do galerie, kde zkratku spustíte. Nebylo by jednodušší si zkratku přidat na plochu, jako každou jinou aplikaci? I na tohle jablečná společnost myslela a tuto funkci do aplikace integrovala. V dnešním návodu vám tedy ukážu, jak přidat ikonu zkratky přímo na plochu.

Přidání zkratky přímo na plochu domovské stránky

Nejprve je nutné, abyste si na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či na iPadu, rozklikli aplikaci Zkratky. Po načtení aplikace se přesvědčte, že se ve spodním menu nacházíte v záložce Knihovna, ve které se nachází všechny vaše přidané, či vytvořené zkratky. U zkratky, kterou chcete přidat na plochu, klikněte na ikonu tří teček. Otevře se návrh zkratky, kde v pravém horním rohu klikněte na tlačítko dvou přepínačů. Poté ve spodní části obrazovky klikněte na Přidat na plochu. Otevře se prohlížeč, kde stačí kliknout na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou) ve spodní části obrazovky. Objeví se nové menu, ve kterém zvolte možnost Přidat na plochu. Poté už pouze stačí kliknout na Přidat v pravém horním rohu obrazovky.

Nezapomeňte, že si samozřejmě můžete zvolit, jaká ikona bude zkratku na ploše zastupovat. Ikonu si můžete změnit v procesu popsaném výše, stačí kliknout na ikonu dvou přepínačů, a poté už si pouze v kolonce Ikona zvolit ikonu zkratky. Při spouštění zkratky z plochy se bohužel objeví rozhraní zkratky, což vnímám jako jedinou nevýhodu a myslím si, že Apple na vyobrazení zkratky zapracuje. Ta se poté bude chovat jako plnohodnotná aplikace a nebude se zobrazovat její „kód“ v podobě bloků.

zkratky

Dnes nejčtenější

.