Zavřít reklamu

Je tomu jen pár hodin, co Apple vcelku neplánovaně představil dvojici nových iPadů – konkrétně modely Air a mini. Ty se kromě čipsetu A12 Bionic, který tepe ve vloni představených iPhonech, mohou pochlubit i podporou Apple Pencil, stejně jako iPady Pro a iPad 6. generace. Není se tak čemu divit, že se kalifornský gigant rozhodl využitelnost tohoto doplňku ještě rozšířit. 

V tiskové zprávě, která se po představení nových iPadů objevila v tiskové sekci oficiálního webu Applu, se kalifornský gigant pochlubil tím, že příští týden hodlá vypustit velký update pro jeho kancelářský balík iWork pro iOS – tedy pro Pages, Numbers a Keynote. Mnoho detailů sice v tuto chvíli nevíme, podle tiskové zprávy by ale měl být update zaměřen především na vylepšení integrace Apple Pencil do trojice výše zmíněných softwarů. Dočkat bychom se měli například zjednodušení tvorby cest pro různé animace objektů či zcela nové uživatelské rozhraní pro implementaci různých pohybových efektů v Keynote. Obecně se tedy dá říci, že bude iWork díky novému updatu opět o poznání uživatelsky přívětivější. 

iWork od Applu se dá velmi zjednodušeně přirovnat k Office od Microsoftu. O stoprocentní kopii se sice nejedná, jelikož postrádá některé funkce programů redmondského giganta, zato je však k dispozici zcela zdarma a to jak na iOS, tak i na macOS – na obou platformách skrze App Store. Pokud jej tedy ještě nevyužíváte, určitě si jej do svých zařízení stáhněte. Špatný totiž rozhodně není – ba naopak. 

iWork apps

Dnes nejčtenější

.