Zavřít reklamu

Apple teprve před pár dny vypustil do světa novou beta verzi operačního systému iOS 12.2. Ta obsahuje kromě pár vylepšení také zvýšení kvality hlasových zpráv u iMessage, a to díky jednoduché změně kodeku.

Dříve se kalifornský gigant spoléhal na kodek AMR, který pracuje na frekvenci 8000 Hz. Jak je však z bety patrné, od tohoto se Apple chystá ustoupit, jelikož sahá po kodeku Opus, který je schopen frekvence neuvěřitelných 24000 Hz. Tato změna se taktéž týká beta verze macOS 10.14.4 a jak si na obou systémech můžeme povšimnout, kvalita .CAF souborů je daleko čistější a hlasitější.

Nové bezdrátové pouzdro pro AirPods:

Pokud si tuto změnu chcete otestovat na vlastní uši, budete muset odeslat zprávu ze zařízení, které disponuje novou beta verzí, na druhé zařízení, které má též nainstalovaný iOS 12.2 nebo macOS 10.14.4. Pokud však nemáte příležitost si tuhle vychytávku vyzkoušet, nezoufejte. V tomto twitterovém příspěvku si můžete hned povšimnout, respektive poslechnout, všechny zmiňované změn v kvalitě. Jedinou nevýhodou přechodu na kodek Opus je větší kapacita souboru. To však nemusí nutně znamenat obrovský problém, jelikož jak všichni víme, hlasové zprávy jsou uchovávány většinou v řádech maximálně několika minut.

Pokud se neúčastníte vývojářského testování beta verzí, budete si muset počkat na vydání plnohodnotných verzí zmiňovaných operačních systémů. Ty by mohly být zveřejněny krátce po první letošní Keynote, na které se pravděpodobně dočkáme představení dlouho očekávané streamovací platformy od Applu a AirPods 2. Těšíte se?

iOS 11 iMessage

Dnes nejčtenější

.