Zavřít reklamu

O blížícím se příchodu nových iPadů jsme se šušká již pěkných pár měsíců. Nyní tuto zprávu potvrzuje další zdroj – japonský portál Macotakara, jehož zdroje se v minulosti ukázaly jako velmi přesné. Poměrně zajímavé však je, že nyní hlásají zcela jiné informace, než jaké jsme slyšeli doposud od zdrojů jiných. Tedy alespoň co se týká displeje iPadu 7. generace.

Nový iPad 7. generace, který má v nabídce nahradit levný iPad 6. generace, se má dle mnoha zdrojů představit s 10,2″ displejem. Mac Otakara však tvrdí, že toto zvětšení není vůbec jisté, jelikož dle jeho zdrojů z dodavatelského řetězce buď povyroste displej jen naprosto minimálně, konkrétně asi jen o 0,3″ či dokonce vůbec. Co se pak týče iPadu mini 5, jeho displej zůstává beze změny.

Zbytek informací se shoduje s předešlými tvrzeními. Oba iPady by měly disponovat TouchID a nepůjdou tak ve stopách iPadu Pro 2018, který jako první iPad nabídl FaceID. Dobrou zprávou ale je, že u nich bude zachován 3,5mm jack. Očekává se, že obě zařízení budou světu ukázána někdy na jaře. Hovoří se především o 25. březnu, která však zatím není ze strany Applu potvrzen. Cena iPadu 7.generace bude zřejmě stejná, jako v případě předchozí generace, tedy 8990 korun. Stejnou cenovku by mohl údajně mít i iPad mini 5.

IPhone XS Max disponuje nádherným 6,5“ OLED displejem. I proto se ještě před pár měsíci zdálo, že příchod iPadu mini 5, který bude zřejmě opět disponovat 7,9“ displejem, je nereálný. Apple ale zřejmě ve vydání tohoto malého tabletu smysl vidí. Po vzoru předešlých verzí se nedá očekávat, že by mini 5 dorazil s nejaktuálnějším hardwarem. Podle jiných japonských serverů se nejvíce očekává přítomnost procesoru A10. Není však jasné, zda půjde o normální verzi nebo o vylepšenou verzi A10X, která tepe v iPadech Pro 2017. Odhodlali byste se ke koupi iPadu mini 5?

ipad app store fb

Dnes nejčtenější

.