Zavřít reklamu

Sony během včerejšího dne velmi potěšilo všechny fanoušky PlayStationu vlastnící iPhone či iPad. Po letech čekání totiž vydala aplikaci Remote Play, díky které můžete obraz ze svého PlayStationu 4 streamovat přímo na obrazovku iPadu či iPhonu a zahrát si tak jakoukoliv hru třeba v posteli. Jak na to se podíváme v následujících řádcích.

Nejprve je nutné zkontrolovat, zda máte samotnou funkci Remote Play povolenou na vašem PlayStationu. Stačí jít v konzoli do Nastavení, vybrat možnost Nastavení připojení funkce Remote Play a zkontrolovat zaškrtnutí u Povolit funkci Remote Play. Dále je nutné mít PlayStation aktualizovaný na nejnovější verzi firmwaru 6.50.

Nyní už můžeme přejít na iPhone či iPad. Z App Storu si stáhněte oficiální aplikaci PS4 Remote Play, odkaz na ni naleznete pod tímto odstavcem. Po jejím zapnutí je potřeba se přihlásit na váš účet, který používáte i v konzoli. Poté stiskněte Spustit a aplikace začne s vyhledáváním konzole. To může nějakou dobu trvat, buďte tedy trpěliví. K připojení dojde automaticky a vám se na iPhonu zobrazí obraz vysílaný z PS4.

[appbox appstore id1436192460]

Při použití na výšku jsou ovládací prvky ve spodní části obrazovky a obraz z konzole zabírá pouze zhruba třetinu. Pro samotné hraní je tak lepší iOS zařízení obrátit a využít zobrazení na šířku. Při připojení ke konzoli pomocí iPhonu či iPade bohužel není možné použít ovladač Dualshock a tím se Remote Play stává pro některé hry téměř nepoužitelný.

Svůj oblíbený ovladač připojit můžete

Existuje však možnost, jak si přesto ovladač připojit. Po zapnutí ovladače je nutné se přihlásit k jinému účtu, který v konzoli máte vytvořený, nebo který případně vytvoříte. Obraz se i nadále bude streamovat do iOS zařízení a vy ovladačem můžete PlayStation ovládat, jen se nedostanete do vašeho primárního účtu, což však samotnému hraní nevadí. Pokud je tento postup pro vás příliš komplikovaný, můžete samozřejmě ke hraní použít ovladač s certifikací MFI (Made for iPhone) připojení k iPhonu nebo iPadu.

Nakonec je nutné podotknout, že v případě vypnutí konzole pouze do úsporného režimu se k ní připojíte z jakékoliv WiFi sítě, avšak připojení přes mobilní data není možné. I to se však dá obejít. Na svém iPhonu vytvoříte mobilní hotspot, ke kterému se připojíte iPadem. Ten se poté bude tvářit jako připojený k WiFi a Remote Play budete moci využívat.

PS4-Remote-Play-iPhone

Dnes nejčtenější

.