Zavřít reklamu

Komunita milovníků torrentů má od začátku tohoto týdne důvod k oslavám. Na internetu se totiž objevila 4K verze nového filmu Aquaman, který se odbyl premiéru v kinech teprve nedávno. Proč o tom ale píšeme na magazínu zaměřeném na společnost Apple? Odpověď je jednoduchá. Tento film totiž dle všeho unikl z iTunes, na kterém je již dostupný k předobjednání. Pokud se tato skutečnost potvrdí, jednalo by se o první únik 4K filmu z filmotéky Applu v její historii. 

Se stoprocentní jistotou zatím původ filmu z iTunes potvrdit nelze. Podle názvu Aquaman.2018.2160p.WEB-DL.DDP5.1.HDR.HEVC-MOMA se však zdá jablečná platforma jako na nejpodezřelejší. Kodek HEVC je totiž nejvíce využíván právě na iTunes. Film se navíc na torrentech objevil krátce poté, co jej do své nabídky (byť předobjednávkové) zařadil právě Apple. U konkurence však v tu dobu zatím dostupný nebyl. 

Je na vině softwarová chyba v Apple TV?:

Pokud se potvrdí, že film unikl skutečně z iTunes, bude mít Apple nejspíš důvod ke starostem. Škody, které využíváním této chyby můžou vzniknout, by totiž mohly být skutečně vysoké. Na druhou stranu je však mírně potěšující alespoň to, že by Apple věděl, kde hledat. Odborníci jsou totiž přesvědčeni o tom, že 4K film mohl jít vytáhnout jen a pouze přes chybu v tvOS, jelikož právě Apple TV nabízí podporu tohoto formátu z iTunes. 

Uvidíme, jak se tedy celá situace kolem uniklého filmu vyvine. Už nyní se ale dá s prakticky stoprocentní jistotou říci, že Apple celou situaci prověřuje a pokud narazí v tvOS a potažmo i někde jinde na problém, které by šel k podobné věci využít, update vydá velmi brzy. 

itunes-movies-780x411

Dnes nejčtenější

.