Zavřít reklamu

Že Apple na naší planetu a ochranu životního prostředí na ní myslí nás přesvědčuje již řadu let. Příkladem může být napříkad i MacBook Air z loňského roku, který je vyroben ze 100 % recyklované slitiny hliníku. Technologický gigant se ale o planetu snaží starat více, než by se na první pohled mohlo zdát. K ekologii a k starosti o planetu vede i veškeré své dodavatele, jak stojí ve výroční zprávě.

„Ve všem, co děláme, jsou lidé na prvním místě. Neustále zvyšujeme laťku pro sebe i naše dodavatele. Jsme oddaní lidem, kteří používají a vyrábí naše produkty. Stejně tak dlužíme Zemi, na které všichni pobýváme.“ Apple poznamenává, že díky ekologickému postupu se snížilo množství odpadu v průběhu tří let o milion tun. Díky programu na ochranu vody bylo ušetřeno 7,6 miliard galonů vody, což dělá 1 galon na člověka (1 galon = 4,55 litru) a tedy celkem 34,58 miliard litrů vody. Takové množství vody by naplnilo více než 13x horní nádrž na Dlouhých stráních. Díky spolupráci s dodavateli se též snížil počet emisí a skleníkových plynů, které by byly za rok vygenerovány 100 000 automobily.

Ze 100 % recyklované slitiny hliníku je taktéž Mac mini:

Technologický gigant také klade důraz na vzdělávací programy. Tyto programy Applu poskytly školení již více než 3,6 milionům zaměstnancům svých dodavatelů. Studijní plány zahrnují všemožné certifikáty, školení nebo možnost dodělat vysokoškolský diplom v rámci programu SEED (Sales Enablement, Education and Development). V roce 2018 získalo přes 1500 zaměstnanců dodavatelů vysokoškolský titul. Do tohoto programu se zapsalo již 13 500 lidí.

Apple Store green logo FB

Dnes nejčtenější

.