Zavřít reklamu

Před několika týdny jsme vám ukázali smartphone, který měl být svým způsobem revoluční. Jmenuje se Meizu Zero a jako první smartphone na světě nemá absolutně žádné konektory ani otvory. Reproduktor je ukryt pod displejem, hlasitost je ovládána kapacitním rámem citlivým na tlak a samozřejmostí pak je podpora bezdrátového nabíjení a eSIM. Za tento smartphone Meizu požadovalo 1299 dolarů (téměř 30 000 korun). Vzhledem k žalostnému počtu předobjednávek, kterých bylo údajně jen 29, se společnost stahuje zpátky a říká, že šlo jen o marketingový tah a v podstatě limitovanou edici.

Na celé situaci je zarážející i to, že Meizu Zero byl financován díky webu Indiegogo, což je jakási obdoba Kickstarteru. „Zcela bezkonektorový smartphone je jen projektem od našeho oddělení výzkumu a vývoje. Nikdy jsme neměli v úmyslu Meizu Zero hromadně prodávat.“ sdělil Jack Wong, zakladatel a CEO společnosti Meizu. Mnozí fanoušci této značky jsou z Wongových slov po právu v rozpacích. Jak to dopadne s „revolučním“ smartphonem je nyní nejasné. Ovšem vzhledem k nízké poptávce a vyjádřením generálního ředitele společnosti se nejspíše dá očekávat, že Meizu v blízké době tento projekt zcela odpíská.

Takto byl Meizu Zero představen:

Meizu tak krok k revoluci zřejmě nevyjde.  Co se ale zatím zdá jako budoucí trend jsou skládací smartphony. Jako první takový smartphone určený do výroby představila společnost Samsung, která podle informací připravuje i další modely. Samsung je známý svými výbornými displeji, které nalezneme například i v iPhonech XS. Nebylo tedy velkým překvapením, když nedávno nabídl prototypy takových displejů, s vidinou možné budoucí zakázky, i Applu. Možná se tak v budoucnu dočkáme skládacího iPhonu s displeji právě od jihokorejské společnosti.

meizu-fb

Dnes nejčtenější

.