Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na nové generaci sluchátek AirPods se proslýchá již pěkných pár měsíců. Ačkoliv se na světlo světa již několik úniků ohledně nových funkcí či jejich designu dostalo, jasno ale zdaleka není. Někteří designéři se proto nebojí své vize AirPods budoucnosti přetavit v povedené koncepty, které nám čekání na tento produkt alespoň částečně zkrátí. S velmi povedeným konceptem přispěchal i designér Xhakomo Doda.

AirPods na obrázcích Xhakoma se od své první generace vcelku výrazně liší. Na jejich bílé nožce byste totiž marně hledali například klasický stříbrný prstenec s otvorem sloužící pro nabíjení přes krabičku, či kulaté senzory po bocích. Místo toho vsází sluchátka v konceptu na podlouhlé  senzory, které působí skutečně elegantně, a celoplastovou nožku zaoblenou dole. Nabíjení je pak řešení přes speciální podložku, na kterou stačí AirPods jednoduše přiložit – funguje tedy na stejném principu jako u Apple Pencil 2. Díky tomuto řešení by tak mohli být teoreticky možné sluchátka nabíjet i přes bok iPadu Pro.

Tento koncept vytvořil designér Xhakomo Doda

Přestože vypadá koncept skutečně parádně, podobných AirPods se zřejmě v následujících měsících nedočkáme. Analytici totiž předpovídají spíše menší upgrady, přičemž ke větším v čele se změnou designu by se měl Apple odhodlat až u generace 3. Stoprocentní jistotu ale budeme samozřejmě mít až po představení druhé generace, které by mělo proběhnout už tento měsíc. Právě v březnu totiž Apple v posledních letech pořádal své prezentace, na kterých světu ukazoval novinky v čele s iPady. Jelikož jsou však již AirPods 2 podle všeho hotová a schválena všemi potřebnými úřady, jejich představení zřejmě nestojí v cestě zhola nic.

Otazníky visí nejen nad přesným datem představení druhé generace AirPods, ale i nad jejich cenou. Mnoho jablíčkářů se totiž obává toho, že se Apple i u tohoto produktu rozhodne k navýšení ceny. To by ale nemělo být dle dostupných informací nikterak razantní – jednat by se totiž mělo asi o 20 dolarů. I u ceny však platí, že o ní budeme mít zcela jasno až po samotném představení sluchátek.

airpods 2 fb

Dnes nejčtenější

.