Zavřít reklamu

Právníci Qualcommu a Applu se v těchto dnech opět potkávají u soudu kvůli nekončící patentové válce. Přestože jsme vás o tomto tématu informovali již nesčetněkrát, čas od času vytáhne jedna či druhá strana z rukávu něco, čím vyrazí nejednomu pozorovateli sporu dech. Přesně o tento kousek se nyní pokusil i Apple, který tvrdí, že Qualcomm ukradl jednomu z jeho bývalých pracovníků patent, kvůli kterému se nyní s Applem soudí. 

Podle Applu začala celá zápletka již v roce 2011, kdy probíhala jednání o spolupráci právě s Qualcommem. V té době pracoval u kalifornského giganta inženýr, kterému se podařilo vyvinou technologii pro rychlé připojování smartphonů k internetu po jejich zapnutí. Tuto technologii však dle Applu Qualcomm následně přebral a dokončil, aniž by jakkoliv jejího autora odměnil. Jeho jméno pak samozřejmě nefiguruje ani v patentových spisech. Zjednodušeně by se tak dalo říci, že Qualcomm Apple lynčuje za něco, co mu dříve ukradl on sám. Soud se tak dostává do poměrně zajímavé situace, kdy bude muset rozhodnout zda je žaloba ze strany Qualcommu vůbec opodstatnělá. S tím by ale mohl být vcelku problém. Podle dostupných informací totiž nejsou patnety Qualcommu zrovna kvalitně zpracované a jejich přezkoumání tak může zabrat dost času. 

Modemy od Qualcommu byste v loňských iPhonech hledali marně: 

Je naprosto jasné, že válka mezi oběma společnostmi hned tak neskončí, jelikož mají jedna druhé stále co vyčítat. O tom, zda jsou některé argumenty skutečně vhodné či nikoliv se však zřejmě nemá příliš cenu bavit. Na druhou stranu je jasné, že ve sporu o stovky milionů dolarů budou obě společnosti zkoušet naprosto všechny možnosti, jak soud přesvědčit o své pravdě. 

apple_Vs_qualcomm

Dnes nejčtenější

.