Zavřít reklamu

Obzvlášť dlouholetí majitelé iPhonů jsou často přesvědčeni, že tipů a triků, které ještě neznají, příliš mnoho není – pokud vůbec jsou nějaké. iOS je navíc skutečně jednoduchý, dokonale intuitivní operační systém, nad kterým není nutné příliš hloubat. Stále se však ještě najdou tipy, které pro nás mohou být novinkou – znali jste těchto sedm?

Ještě detailnější Kalendář

Kalendář v iOS může skvěle posloužit k udržení přehledu o všech událostech a schůzkách. Můžete ho ale použít také k vytváření poznámek a připomínek, založených na čase. Na první pohled by se mohlo zdát, že časové údaje do Kalendáře v iOS můžete zadávat jen po pěti minutách. Pokud potřebujete ještě specifičtější časový údaj, existuje řešení – stačí při zadávání údaje do kalendáře rozkliknout údaj o čase a poté dvakrát poklepat na rolovací menu, v němž přesný čas nastavíte.

Časovač vypnutí přehrávání

Řada přehrávačů disponuje takzvaným „sleep timerem“, který po nastavené době vypne přehrávání. Tutéž funkci umí i váš iPhone – skrývá se v aplikaci hodiny. Časovač zastavení přehrávání mediálních souborů nastavíte v aplikaci Hodiny -> Minutka, kde nastavíte dobu, po jejímž uplynutí chcete přehrávání zastavit, a místo vyzváněcího tónu po skončení nastavíte „Zastavit přehrávání“. Nezapomeňte klepnout na zelené tlačítko „Spustit“.

Backspace v Kalkulačce

Kalkulačku coby součást svých telefonů bereme již řadu let jako naprostou samozřejmost. Možná jste si mysleli, že pokud při zadávání výpočtu do kalkulačky na iOS zařízení zadáte chybné číslo, musíte celý záznam vymazat a začít znovu. iOS Kalkulačka ale ve skutečnosti nabízí skrytou funkci klávesy Backspace. Stačí klepnout na některé z čísel na displeji a posunout prst doprava či doleva – tímto pohybem chybnou číslici smažete.

calculator-backspace-iphone

Nerušit – dokud neodjedete z kina

Funkce Nerušit je nade vší pochybnost užitečná – pomůže vám soustředit se na práci nebo vychutnat si film či koncert naplno. Snadno se ale může stát, že zapomenete na to, že jste funkci aktivovali, a můžete zmeškat důležitý hovor. Pokud chcete mít jistotu, že se vám ostatní po skončení filmu, návštěvy či přednášky dovolají, otevřete Ovládací centrum, podržte ikonku Nerušit a buďto zvolte některou z přednastavených možností, nebo si určete vlastní. V Ovládacím centru si můžete nastavit vypnutí této funkce i do doby, než opustíte danou lokaci.

Snadné zobrazení standardní verze webu

Zkušení uživatelé iPhonu jistě vědí o tom, že v Safari lze zobrazit standardní verzi webu namísto té mobilní. Věděli jste ale, že přepnutí můžete provést opravdu rychle? Pokud v Safari dlouze podržíte ikonku obnovení stránky, zobrazí se vám okamžitě menu s nabídkou přepnutí do úplné verze stránky.

Snadnější práce s textem

O snadných a rychlých úpravách textu v iOS za pomoci funkce 3D Touch jste již jistě slyšeli. Existuje ale ještě jeden zajímavý a užitečný způsob, který ovšem funguje pouze v rámci iOS 12. Stačí dlouze podržet textové pole, text označit a vybrat některou z variant úprav.

Přehledné notifikace aplikací

Možnost seskupovat aplikace do složek na ploše iPhonu je skvělá. Občas je ale otravné muset se všemi složkami a jejich obsahem prokousávat a vyhledávat aplikace, které mají aktivní notifikace. Existuje ale možnost, jak aplikace s notifikacemi zobrazit najednou. Stačí u zařízení s 3D Touch silně stisknout složku s příslušnými aplikacemi a zobrazí se vám přehledné menu, aniž byste do složky museli vstupovat.

how-to-3d-touch-folder-actions

Používáte některé z těchto triků? Objevili jste nějaký, který jste dosud neznali?

iphoneios12-fb

Dnes nejčtenější

.