Zavřít reklamu

O ohebných smartphonech je v posledních týdnech slyšet hlavně díky Samsungu a Huawei. Obě tyto společnosti totiž představily své smartphony budoucnosti, kterými se budou snažit v následujících měsících na trhu zaujmout a v ideálním případě rovnou nastolit trend, kterého se budou držet i další výrobci smartphonů. Podle mnohých analytiků se představení ohebného smartphonu nevyhne ani Apple, avšak zatím není jasné, kdy k tomu dojde. Nynější verze ohebných smartphonů totiž nepovažují mnozí kvůli použitým materiálům za zrovna příliš povedené, z čehož usuzují, že Apple právě z důvodu neexistence vhodných materiálů ještě pár let počká. Díky společnosti Corning by ale toto čekání nemuselo trvat příliš dlouho.

Corning zná pravděpodobně valná většina z vás díky odolným sklům Gorilla Glass, která jsou hojně využívána právě na iPhony a to hlavně díky svým perfektním vlastnostem. Těch si je velmi dobře vědom i samotný Apple a s Corningem již řadu let v tomto směru spolupracuje. A právě tato spolupráce by mohla v budoucnu přinést další parádní ovoce. Corning se totiž pochlubil tím, že dokázal vyvinou první ohebné sklo na světě, které by mohlo perfektně posloužit právě na displejích budoucích smartphonů. 

Ohebné sklo by mělo polymer, který nyní tvoří ohebné displeje modelů Galaxy Fold a Mate X, překonávat hned v několika faktorech v čele s vyšší odolností proti poškrábání či poškození v důsledku uhýbání v “pantu”. V tuto chvíli se však jedná zatím jen o prototyp, který trpí několika dětskými nemocemi a není jej tak možné nasadit u smartphonů. Podle slov předních představitelů Corningu ale společnost tvrdě pracuje na tom, aby mohla již za pár let přijít se sklem, které bude splňovat veškeré požadavky jak z její strany, tak i ze strany výrobců. Už nyní se však zdá toto řešení jako velmi zajímavé. 

Snad se tedy Corningu podaří dodržet svá slova a ohebné sklo vhodné i pro smartphony řádně dokončit. Mohlo by si díky němu totiž otevřít dveře k obrovskému množství nových zákazníků, kteří by měli o toto řešení zájem. A právě Apple by mohl být i díky skvělým vztahům se společností mezi prvními, ne-li tím úplně prvním. 

Foldable-iPhone-Concept-Images1

Dnes nejčtenější

.