Zavřít reklamu

Pokud vás zajímají závodní hry, určitě jste někdy slyšeli o titulu Forza. Tato dnes už legendární série se aktuálně dělí na Forzu Motorsport a Forzu Horizon. První jmenovaná je spíše simulací a snaží se o věrohodné závodění na okruzích, zatímco Horizon má blíže k arkádám a pohybujete se zde v rozlehlém otevřeném světě. A nyní se objevuje čím dál více spekulací o nové Forze Street. Vše nasvědčuje tomu, že se bude jednat o první vstup této série na pole mobilních her.

O Forze Street nás omylem informoval komunitní manažer ze studia Turn 10 Brian Ekberg. V příspěvku Week in Review, kde pravidelně informuje fanoušky o novinkách, vložil špatný odkaz, který směřoval právě k informacím o Forze Street. Pod odkazem bylo mimo jiné uvedeno, že Forza Street byla vyvinuta od základů ve spolupráci se studiem Electric Square a má podporovat širokou škálu zařízení s Windows 10, iOS a Androidem.

Navíc zmíněné studio Electric Square opravdu vyvíjí hry na mobilní zařízení a pracovali také například na Miami Street pro Windows 10. A právě k tomuto titulu by mohla mít Forza Street blízko. Nicméně samotné studio na žádosti o komentování celé situace zatím mlčí. V případě, že se vývoj mobilní Forzy potvrdí – a zatím tomu vše nasvědčuje – se bude jistě jednat o zjednodušenou verzi plnohodnotného Motorsportu či Horizonu. Nejspíše bude Street zaměřena především na rozšiřování vaší sbírky vozidel a samotná hratelnost nebude nijak komplexní.

Forza kromě jiného vždy vynikala také grafickým zpracováním:

Pokud bychom si měli tipnout, očekáváme, že Forza Street bude free-to-play titulem, samozřejmě s možností mikrotransakcí. To vše jsou však zatím pouze dohady a na samotné potvrzení si musíme počkat. Je možné, že se dočkáme už v červnu, kdy se koná největší světová herní výstava v Los Angeles nazvaná E3.

forza fb

Dnes nejčtenější

.