Zavřít reklamu

Včera večer vypustil Apple do světa v pořadí již čtvrté beta verze svých nových operačních systémů, mezi kterými samozřejmě nechyběl ani iOS 12.2. V tom se opět objevilo několik poměrně zajímavých novinek, které ocení především uživatelé Apple TV. Obecně se však dá říci, že se jedná spíše o drobnosti, která potěší, ale uživatelský zážitek víceméně nezmění. 

Apple se v nové verzi svého operačního systému iOS zaměřuje primárně na vylepšení rozhraní pro vzdálené ovládání Apple TV. I ve čtvrté betě se totiž objevují novinky, které tuto věc zajímavě vylepšují. Například zkratka pro spuštění aplikace Remote, která lze umístit do Ovládacího centra, má nyní na své ikoně vyobrazený ovladač namísto “tv”. Designovými změnami prošly i tlačítka pro vzdálené ovládání hlasitosti u Apple TV, či ikona jablečné televize v AirPlay 2. Mírné designové úpravy se ale dočkala i zpravodajská čtečka Apple News, která se nyní chlubí novou ikonou. V dříve vydaných betách se pak objevila i čtveřice nových Animoji. Úplný seznam novinek z dřívějška naleznete zde. 

Novinky si můžete prohlédnout na snímcích kolegů z 9to5mac:

Vzhledem k tomu, že ostrá verze systému vyjde pravděpodobně na konci tohoto měsíce, je prakticky jasné, že se jedná o poslední větší update iOS 12. Představení iOS 13 totiž proběhne jako již tradičně v červnu a Apple se bude snažit veškeré své síly nyní upínat právě k němu. Není se tak čemu divit, že i všechny větší novinky raději vnukne jemu. Dočkat bychom se dle dostupných informací konečně měli vymodleného Dark Mode či přepracované domovské obrazovky u iPadů. 

ios 122

Dnes nejčtenější

.