Zavřít reklamu

Pokud jste zastánci chytré domácnosti a zároveň už vám po ní chodí i ratolesti, tak vás určitě příjemné překvapí následující řádky. Jablečná společnost totiž nedávno získala patenty zkrachovalé společnosti Lighthouse AI. Tato společnost se zabývala právě chytrým zabezpečením domácnosti.

Pomocí speciálních technologií vyvíjel Lighthouse AI bezpečnostní kamery, které byly schopné rozpoznat dospělého člověka, dítě, ale například i psa. Zároveň měla být dostupná možnost ovládat zařízení hlasem. V případě, že byste se zeptali “Kde byly moje děti, když jsem nebyl doma?” a nebo “Dej mi vědět, pokud děti nebudou doma, když jsem v práci.” vám měl Lighthouse AI odpovědět. Bohužel, od Lighthouse AI už se těchto technologií nedočkáme. To však neznamená, že je všem dnům konec.

Bezpečnostní kamery by se mohly dát využít i s Macem mini:

Patenty, které dříve patřily Lighthouse AI, totiž momentálně patří Applu, který se jich uchytil. Většina z nich se týká obyčejných zabezpečovacích kamer, některé z nich jsou však více než zajímavé. Mezi ty zajímavější patří patenty využívající True Depth technologii sloužící k rozpoznávání tváři, kterou můžeme znát z nejnovějších iPhonů. Seznam patentů, které Apple od Lighthouse AI převzal, najdete níže:

  • 9,396,400: Bezpečnostní systém založený na počítačovém vidění pomocí hloubkového fotoaparátu (True Depth)
  • 9,965,612: Metoda a systém pro vizuální autentizaci
  • 10,009,554: Metoda a systém pro používání fotoaparátu s hloubkovou technologií pro vytváření snímků a videa ve špatných světelných podmínkách
  • 20170032192: Systém zabezpečení založený na počítačovém vidění pomocí hloubkové kamery
  • 20180367962: Dvousměrné komunikační rozhraní pro monitorovací systém
  • 20180246964: Řečové rozhraní pro monitorovací systém
  • 20180374325: Metoda a systém pro sdílení událostí v monitorovacím systému

Zda-li se Apple pustí do vývoje bezpečnostních chytrých kamer pro domácnost a nebo využije převzaté patenty jen ke zdokonalení svých ostatních produktů je v tuto chvíli samozřejmě nejasné. Kalifornský gigant totiž celou akvizici zatím ani nijak nekomentoval. V minulosti však již mnohokrát zdůraznil, že chce životy svých uživatelů velmi usnadnit a zajistit jim co možná největší bezpečnost po všech směrech. A právě v tom by mu mohly kamery solidně pomoci.

kamery-fb

Dnes nejčtenější

.