Zavřít reklamu

Pokud jste si v uplynulých měsících pořídili jeden z trojice nových iPhonů, jednu z jeho největších novinek jste si mohli užít pouze v případě, že využíváte služby T-Mobilu. Právě ten totiž jako jediný nabízel v České republice podporu eSIM, díky které bylo možné v iPhonu využívat buď dvě telefonní čísla současně, nebo do něj již nestrkat klasickou plastovou SIM kartu. To se však dneškem mění. Podporu eSIM totiž po měsících testování rozjíždí i další tuzemský operátor – Vodafone. 

Vodafone se v minulosti tím, že eSIM již testuje, absolutně netajil. Na dotazy ohledně spuštění, které jsme mu zasílali i my, však ještě donedávna nedokázal odpovědět zcela jasně. Dnes ale nejen své klienty velmi potěšil oznámením o podpoře této novinky, která by měla v budoucnu nahradit veškeré klasické SIM karty a tím tak šetřit mimo jiné životní prostředí. 

„Pro aktivaci eSIM je potřeba voucher s QR kódem, který zákazník získá v prodejně, může si ho objednat přes aplikaci Můj Vodafone, v e-shopu nebo na zákaznické lince. Pomocí tohoto kódu si pak stáhne takzvaný eSIM profil, který obsahuje informace nutné pro přihlášení do sítě operátora. Pro stažení eSIM profilu je nutné, aby bylo zařízení připojeno k internetu, například přes Wi-Fi síť,“ vysvětluje Michal Janda, ředitel oddělení produktů a služeb Vodafone v tiskové zprávě.

Takto bude voucher s QR kódem pro aktivaci eSIM vypadat: 

Bát se nemusíte ani toho, že by vám Vodafone eSIM v případě, že nevyužíváte některý z jeho předplacených tarifů, nedopřál. Novinka je totiž dostupná jak pro klienty využívající tarify, tak i pro klienty s klasickými předplacenými kartami, kterých je stále poměrně velké množství. Postup aktivace eSIM je pak samozřejmě v obou případech takřka shodný. 

Nechme se tedy překvapit, kdy s podporou eSIM dorazí i třetí tuzemský operátor O2. I on totiž dle svých slov tuto technologii již nějakou dobu testuje, takže je možné, že spuštění její podpory je též otázkou dnů, maximálně týdnů. 

Dual-SIM-iPhone-XS

Dnes nejčtenější

.