Zavřít reklamu

Se skládacími smartphony se v posledních týdnech roztrhl pytel, z čehož by tak nejeden z nás mohl usoudit, že je to právě tento typ smartphonů, který se za pár let stane naprostým standardem. Ostatně, přesně o to budou usilovat i dva nejsilnější hráči, kteří své verze skládacích smartphonů představili – Huawei a Samsung. Kdo by ale čekal, že si tuto revoluční technologii nechají společnosti pro sebe, ten se plete. Podle ETNews totiž už Samsung vzorky těchto displejů Applu i Googlu.

O Samsungu se ví, že pokud něco zvládá opravdu dobře, je to právě výroba displejů. Ty dodává mnoha společnostem včetně Applu. Jejich OLED je použit i u nejnovějších iPhonů XS. A právě na tuto „tradici“ chce podle ETNews jihokorejský gigant navázat a za pár let ovládat i trh s ohebnými displeji. Proto již začal prvním společnostem, které by mohly mít o tuto technologii zájem, své produkty nabízet. Applu například údajně poskytl ohebné displeje s úhlopříčkou 7,2″ – tedy o 0,1″ menší, než jaký je použit v Galaxy Fold. V současné době dokáže jihokorejská společnost vyrobit zhruba 2,4 milionu displejů za rok. Pokud ale bude poptávka vysoká, číslo může vzrůst až na 10 milionů.

Možná nějak takto by mohl vypadat skládací iPhone:

O příchodu ohebného iPhonu analytici spekulují již dlouhé roky. Některé zdroje dokonce v minulosti tvrdily, že skládací iPhone by mohl dorazit v roce 2020. A právě tento rok se nyní díky čerstvému kroku Samsungu nezdá vůbec nereálný – ba naopak. Pokud totiž budou s podobnými řešeními přicházet i další výrobci a ukáže se jako vhodné, Applu nezbude nic jiného než co nejrychleji zareagovat nasazením stejného typu iPhonu. Jak to s ohebnými jablečnými zařízeními dopadne ukáže až čas. Líbilo by se vám takové zařízení?

Koncept ohebný iPhone

Dnes nejčtenější

.