Zavřít reklamu

Když Apple vloni při představení macOS Mojave poprvé prozradil, že do něj implementuje tmavý režim, který přebarví celé systémové prostředí do černé či šedé barvy, vyvolal tím mezi jablíčkáři dohady o tom, zda se k podobnému kroku odhodlá i napřesrok u iOS 13. Ten by se podle zprávy z konce ledna dočkat této novinky skutečně měl, byť podle zdrojů leakera Maxe Weinbacha hned v první verzi systému nedorazí. 

V minulých letech jsme si už tak nějak zvykli na to, že Apple dokončuje některá vylepšení pro nové systémy takříkajíc za pochodu, respektive po vydání jejich první ostré verze, a softwarovými updaty je později do systémů přidává. Skvělým příkladem mohou být třeba Zprávy na iCloud, jejichž zprovoznění jsme se dočkali zhruba po půl roce po vydání iOS 11, či skupinové hovory FaceTime, které též dorazily teprve nedávno. A právě Dark Mode má mít podle leakera stejný osud. 

Práce na Dark Modu nabraly zpoždění, které je již nyní zřejmě natolik velké, že zabrání jeho přidání do první ostré verze iOS 13. Apple se tak již podle všeho víceméně rozhodl, že jej na iPhony a iPady dodá spolu s iOS 13.1, který zpřístupní pár týdnů po vydání iOS 13. Jistá šance, že Apple dokončení této vymodlené novinky “v termínu” stihne a dostane jej tak na iPhony hned v září, tu sice existuje, je však poměrně malá. 

Představení se dočkáme

Přestože si budeme zřejmě na Dark Mode muset počkat déle, než bychom si přáli, nemusíte mít strach z toho, že by nám jej Apple na WWDC neukázal. Vzhledem k tomu, jak žádaný tento prvek je, totiž není pochyb o tom, že bude jednou ze stěžejních novinek letošního roku, jejíž představení si Apple rozhodně nenechá ujít a to i přesto, že nás jej nenechá nejspíš přes léto ani otestovat. 

Pokud tedy patříte do skupiny volající po příchodu Dark Modu, můžete začít pomalu slavit. Jelikož je jeho příchod potvrzen již několika na sobě nezávislými zdroji, je čím dál více pravděpodobné, že se na naše iPhony konečně dostane. Snad tedy naplní veškerá očekávání a nestane se z něj spíše zklamání. 

dark mode fb

Dnes nejčtenější

.