Zavřít reklamu

O příchodu druhé generace AirPods 2 se v posledních týdnech hovoří čím dál hlasitěji. Podle mnohých zdrojů se totiž Apple chystá tento produkt představit již na konci tohoto měsíce, kdy by měl uspořádat první letošní keynote. Tato sluchátka by měla přinést několik poměrně zajímavých novinek v čele s lepším zvukem, voděodolností, možností zaktivovat Siri pouhým pokynem, bezdrátovým nabíjením či novým povrchem. A právě o dvou posledně zmíněných věcech se nyní rozpovídal leaker Max Weinbach, který mimo jiné působí v XDA Developers. 

Zdroje leakera tvrdí, že podpora bezdrátového nabíjení nebude jediným vylepšením, kterým se bude moci nové pouzdro pro AirPods pochlubit. Applu se jej totiž údajně podařilo vylepšit i po stránce rychlosti nabíjení, která se rapidně zvýší. Zatímco nyní se doba potřebná pro nabití pouzdra pro AirPods pohybuje okolo jedné hodiny (v závislosti na stavu baterie sluchátek), jeho novou verzi bychom měli být údajně schopni dobít za parádních 15 minut. Bohužel však nevíme, zda se na tento čas dostaneme jen s kabelem, nebo i s nabíjením přes bezdrátovou nabíječku. 

Staré známé Qi

Co se týče bezdrátového nabíjení, podle zdrojů bude nové pouzdro využívat klasický Qi standard, takže jej nebude problém bezdrátově nabít téměř nikde. Právě Qi je totiž suverénně nejrozšířenějším standardem a podporují jej prakticky všechny vlajkové lodě v čele s iPhony. Kvůli implementaci cívek se nicméně budeme prý muset smířit s menší změnou velikosti.

Takto má nové nabíjecí pouzdro vypadat – tedy alespoň dle Applu z roku 2017: 

Třetí skutečně zajímavou informací je poodhalení povrchu sluchátek. Ten zdroje přirovnávají k tomu, který Apple použil u Apple Pencil 2. generace – tedy k mírně matnému. U AirPods by ale měl tento povrch být ještě mírně matnější. Z předešlých týdnů pak víme i to, že bychom se měli konečně dočkat černé barevné varianty, po které mnozí jablíčkáři volají takřka od představení první generace AirPods. 

Těžko v tuto chvíli samozřejmě říci, zda se zdroje leakera trefily či nikoliv. Minimálně o novém typu povrchu jsme však již v minulých týdnech slyšeli, takže se jeho příchod nepravděpodobný rozhodně nezdá. Naopak o superrychlém nabíjení slyšíme dnes poprvé. Pokud bychom se jej však skutečně dočkali, rozhodně bychom se nezlobili. Každá ušetřená minuta je totiž rozhodně fajn.

Apple AirPods FB
 

Dnes nejčtenější

.