Zavřít reklamu

Stejně jako v několika minulých letech, i letos bychom se měli dočkat představení nové řady MacBooku Pro. Přestože se dosud jedná o jedny z nejlepších strojů, které kombinují prémiový design spolu s perfektně fungujícím výkonem, vždy se najde místo pro další vylepšení. Podívejme se tedy spolu na 6 zásadním věcí, které by měl Apple zakomponovat do letošní řady, aby uspokojil co nejvíce svých dosavadních uživatelů.

Lepší opravitelnost komponentů

V současné době je hojně diskutovaná butterfly klávesnice. Někteří lidé si na ni vcelku brzy zvykli a jsou s ní naprosto spokojení, avšak najdou se i tací, kteří tuto změnu doteď nenávidí. Samotná klávesnice je velmi náchylná k poruchám a pro MacBooky Pro z roku 2017 musel být dokonce zaveden patřičný výměnný program, v rámci něhož vám však MacBook rozeberou více než je zdrávo a to právě kvůli tomu, že je nemožné klávesnici jakkoliv jednoduše vyměnit. Další nutnou změnou je kabel, který propojuje displej s mozkem laptopu. Ten je umístěn přímo v displeji, čímž se sice dosáhne tenčího těla Macu, avšak v případě opravy se z pár korunové záležitosti stává kompletní vyvětrání peněženky a musí dojít k výměnně celého displeje. Rozhodně by tak nebylo špatné na tomto zapracovat a některé opravy opět zjednodušit.

Možnost koupě Macu bez Touch Baru

Touch Bar se zprvu jevil jako poměrně chytrá vychytávka, avšak nakonec je hodnocen spíše opačně. Přestože se jedná o vcelku dobrou věc, bez jediného problému se bez něj dokážeme obejít a valná hromada jeho dosavadních uživatelů jej dokonce vůbec nevyužívá. Kdyby Apple Touch Bar ze svých jablečných laptopů úplně odstranil, veřejně by tím přiznal, že se jednalo o chybu – což se pravděpodobně nestane. Nejlepším řešením by bylo nabídnout mimo klasického Macu i MacBook Pro bez Touch Baru, stejně jako tomu je i nyní. Na tomto modelu by se totiž teoreticky mohlo dát i solidně ušetřit.

Koncept nového MacBooku Pro (Viktor Kadar):

Více portů a magnetické USB-C

V současné době je situace s porty skutečně mizerná. Profesionálové se častokrát setkávají s problémem, kdy zkrátka nemají dostatek portů a musejí si kupovat příslušenství třetích stran. Pokud Apple nechce do svého laptopu přidávat více portů, mohl by alespoň přidat USB hub přímo jako součást balení. Dále by nás rozhodně potěšil jistý návrat k MagSafu, který by však měl být v USB-C podobě. Přestože v současné době nalezneme na trhu spoustu podobných produktů, tak ty jsou častokrát náchylné k brzké poruše a nemůžeme se na ně až natolik spolehnout. Jestli někdo dokáže vyvinout bezproblémový, magnetický USB-C napájecí kabel, je to právě Apple.

Co nejlepší možný procesor

Co se týče samotných procesorů, tak byl Apple vždy v závěsu svých konkurentů. Za peníze, které investujeme do nejnovějších MacBooků, bychom si však zasloužili nejlepší možné CPU, které by bylo přívětivým bonusem pro všechny uživatele a zlepšilo by všeobecné teplotní zatížení.

MacBook Pro:

Rozumná cena

Za iPhony či nové MacBooky Air si nechává Apple pořádně zaplatit. V případě iPhonů totiž za nejvyšší kapacitu dáme i přes 40 tisíc korun a u Airu zas jeho staršího bratříčka i v nejnižší konfiguraci přeplatíme o 5 tisíc. Pokud se Apple rozhodne jít i v případě „pročka“ stejným směrem, můžeme očekávat stroje s astronomickými cenovkami. Doufejme tedy, že se pokusí přijít s produktem, který nás svou cenou maximálně příjemně překvapí a nabídne co nejvíce inovací.

Face ID

Ve Face ID je budoucnost. Tento fakt si kalifornský gigant silně uvědomuje a začíná tento způsob autentizace implementovat i do svých iPadů. V současné době jsou jablečné počítače vybaveny maximálně technologií Touch ID, která je stále perfektní alternativou. Jenže představme si, že místo psaní hesla či skenování otisku prstu, pouze otevřeme MacBook Pro a on se ihned sám odemkne. Také bychom se tímto krokem mohli dočkat příchodu Animoji a Memoji na platformu Mac.

Face ID:

Zdali se těchto novinek letos dočkáme je prozatím ve hvězdách. V současné době nám nezbývá nic jiného, než čekat. Co byste v letošním MacBooku Pro uvítali vy?

koncept-macbook-pro-2019-fb

Dnes nejčtenější

.