Zavřít reklamu

Před pár dny představil Samsung světu svůj první ohebný telefon. Jedná se o Galaxy Fold, který minimálně svou „pružností“ dokázal ohromit nejednoho diváka. Na druhé straně Apple nyní žádné ohebné zařízení nemá a dosud ani nezmínil, zdali se něčeho podobného někdy dočkáme. V minulosti si však kalifornský gigant nechal patentovat způsob, kterým by vyřešil jeden problém zmiňovaného ohebného displeje.

Pokud se jako společnost rozhodnete vyvíjet ohebné displeje, musíte počítat s jejich riziky. Jedním z nich je určité opotřebení displej v ohybu, jelikož pro samotný displej pochopitelně není přirozené, aby se několikrát denně rozevřel a znovu zavřel. Na to chce jít Apple vcelku chytrým způsobem, kdy se samotná ohnutelná část displeje bude pokoušet sama sebe zahřát, aby se dané zařízení neotevíralo za studena. K tomu by došlo za pomocí vestavěných teploměrů a čidel. Ty by rozeznaly, zdali se zařízení nachází například v ruce a automaticky by započalo zmiňované zahřívání. Toho by mohlo být dosaženo hned dvěma způsoby. Buď by se potřebná část displeje, přímo v ose ohybu, sama zahřála pomocí takzvaných osvětlujících bodů, nebo by byl dodán tepelný prvek, který by se o vše postaral sám.

Jak je však u Applu zvykem, vydání patentu nutně nemusí znamenat jeho blízkou realizaci. Kalifornský gigant zveřejňuje patenty doslova jak na běžícím pase, přičemž většina z nich nikdy nespatří světlo světa. Zdali se v budoucnu dočkáme jablečného ohebného telefonu je prozatím ve hvězdách. Pokud ho ale ve finále kalifornský gigant vydá, potěší tím nejednoho fanouška, mezi nimiž můžeme najít samotného spoluzakladatele společnosti, Steva Wozniaka.

Koncept ohebný iPhone

Dnes nejčtenější

.