Zavřít reklamu

Technologie nám všem ulehčuje každodenní život. A je jedno, zda hovoříme o dopravě automobilem nebo o brouzdání na internetu na našich milovaných iPhonech. Technologie dnes stále častěji vyučují i naši nejmladší generaci. Edukační proces se totiž díky nim stává zábavnější a přehlednější. Takto o nich smýšlí samozřejmě i společnost Apple, která se skrze tiskovou zprávu pochlubila, jak učitelé a studenti využívají technologie k vytváření úžasných uměleckých výtvorů.

Apple ve své tiskové zprávě informuje o studentech a o pedagogických pracovnicích z kalifornské akademie múzických umění v Huntington Beach. Tato střední škola nabízí hned několik studijních programů, jejichž studenti vytvářejí vskutku zajímavé věci, což zde zahrnuje například hudbu nebo umělecká díla. Na denním pořádku je tedy používání aplikací jako Logic Pro X nebo Final Cut Pro X. A právě šikovnými studenty, kteří za pomoci jablečných produktů vytvořili a složili písně, které představili na jevišti svým spolužákům, se Apple pochlubil.

Studijní program, ve kterém jsou výrazně využívány různé technologie, se dle Applu na této střední škole objevil zhruba před 10 lety a k dnešnímu dni jej navštěvuje 152 studentů. Program si pochvalují i učitelé, podle kterých dává každodenní práce s produkty Applu studentům vůdcovské dovednosti, důvěru a učí je týmové práci. Díky takovým možnostem jim prý možná rostou před očima nový Spielbergové.

Fotografie z Huntigton Beach zveřejněné přímo Applem:

A jak se na zapojování moderních technologií do školní výuky díváte vy? Je podle vás tento typ vzdělávání s ohledem na dobu, ve které žijeme, již naprosto nezbytný, nebo je naopak právě kvůli tomu, že jsme technologiemi obklopeni dnes a denně zbytečné s nimi pracovat i ve školách?

APA-fb

Dnes nejčtenější

.