Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o triku, který zkouší nečestní vývojáři v App Store. Princip je velmi jednoduchý. Vývojáři do App Store přidávají své aplikace v několika verzích, které se od sebe v podstatě nikterak neliší, na čemž bohatnou buď reklamami či zisky z jejich prodejů Takové jednání může evokovat dojem, že se jedná o porušení pravidel. Vývojáři se ale hájí tím, že takové počínání je naprosto v souladu s pravidly Applu, jelikož se dle nich o stejné aplikace nejedná. V mnoha případech jim stačí jen pozměnit ikonku. Dokonce i screenshoty prostředí aplikace jsou leckdy shodné.

Apple na tento problém zareagoval a dnes mnoho duplicitních aplikací ze svého App Store smazal. Zdaleka ale nejsou všechny. Například společnost MailPix Inc. vydala tři různé aplikace, které se zaobírají tiskem fotografií. Všechny tři aplikace se zdají být naprosto totožné.

Takto duplicitní aplikace v App Store vypadají:

Hlavním problémem je údajně fakt, že Apple své pravidla vynucuje velmi nepravidelně. Některým vývojářům pak takové jednání bez problému prochází, což je poměrně nefér k vývojářům, kteří pravidla striktně dodržují. Opětovné porušování pravidel totiž může vést k vyškrtnutí z Vývojářského programu. Je ale třeba říct, že vzhledem k milionům aplikacím nacházejících se v App Store je docela problém takové jednání vývojářů uhlídat. Nezbývá než doufat, že v budoucnu nastanou důkladnější a častější kontroly.

app store

Dnes nejčtenější

.