Zavřít reklamu

Vybrat vhodnou nabíječku pro vaše zařízení může být mnohdy pořádný oříšek. Na trhu jich je sice celá řada, mnohé z nich však ani zdaleka nedosahují to, co by od nich uživatelé čekali. Tuto skutečnost by ráda alespoň částečně změnila Alza, která před nějakým časem na trh uvedla nabíječky z vlastní řady AlzaPower. Recenzi na jednu z nich jsme vám na našem webu přinesli už před nějakým časem a dnes vám v následujících řádcích poreferujeme o modelu dalším – konkrétně o AlzaPower M5CQ Multi Charge. Jedná se totiž o velmi zajímavou, leč lehce netradiční nabíječku. 

Balení a zpracování

Stejně jako ostatní produkty z řady AlzaPower, i nabíječku Multi Charge dostanete v moc pěkném obalu z recyklovaného papíru, kterým jak vy, tak Alza napomůžete ochraně životního prostředí. V krabičce naleznete jak samotné tělo nabíječky, tedy poměrně malý kvádr, tak napájecí kabel a samozřejmě krátký návod k použití. Nic víc, nic míň. Ostatně, co taky víc u nabíječky potřebujete. 

Ze zpracování předešlých AlzaPower produktů, které jsem měl tu čest recenzovat, jsem byl skutečně nadšený a tento “trend” neporuším ani nyní. I u Multi Charge si totiž dala Alza na zpracování zcela evidentně velmi záležet a použila na ní jen ty nejlepší a nejspolehlivější materiály. Možná je ale trošku škoda, že nemá zákazník na výběr z více variant povrchového opracování. Na lesklém těle se totiž poměrně rády usazují různé otisky prstů, které nejednomu puntičkáři nedají spát. Jejich odstranění je však naštěstí stejně jednoduché jako jejich nanesení. Rozhodně se tedy nejedná o nic, kvůli čemu by přestala dávat koupě nabíječky smysl. 

5

Technické specifikace

Jak už jste si asi na fotkách v galerii výše spočítali, nabíječka má hned pět portů – čtyři USB-A a jeden USB-C. Jeden USBA port pak podporuje dokonce i Qualcomm Quick Charge 3.0, což však nás jablíčkáře nechává vzhledem k tomu, že iPhony ani iPady tuto technologii nepodporují, chladnými. Pokud však disponujete smartphonem s podporou této technologie, výstup 5 V/3 A, 9 V/2 A a 12 V/1,5 A určitě potěší. My ostatní si budeme muset vystačit “jen” s 3 A v případě USB-C a 2,4 A v případě USB-A.  Výkon nabíječky je parádních 63 W. O přívod elektriky do nabíječky se pak stará metr dlouhý kabel s klasickou vidlicí na konci. 

O bezpečnost nabíječky se stará čtyřstupňová ochrana 4Safe, která vás chrání proti zkratu, přepětí, přetížení a přehřátí. Rozhodně se tak nemusíte obávat toho, že by nabíječka vaše zařízení či dokonce vše kolem něj jakkoliv poškodila. Pravděpodobnost něčeho takového se totiž blíží nule. Dost ale bylo technických specifikací, pojďme se na nabíječku raději podívat z pohledu běžného uživatele. 

Testování

Pokud patříte stejně jako já mezi uživatele, kteří jsou zvyklí téměř denně nabíjet velké množství různé elektroniky, toto řešení od Alzy si prostě musíte zamilovat. Pětice portů v kompaktním těle je totiž v kombinaci s parádním výkonem jednoduše nepřekonatelná. Osobně jsem nabíječku využíval na svém pracovním stole, kde jsem k ní měl připojenou celou řadu různých kabelů od Lightningů, přes magnetický nabíjecí dok pro Apple Watch až po nabíjecí kabely pro různé gadgety. A výsledek? Nabíjení všeho probíhalo samozřejmě bez sebemenších problémů a navíc skutečně rychle. Například při využití USB-C se samozřejmě u nových iPhonů bez problému dostanete z 0% na 50 % za půl hodiny. Za dobu testování jsem se nesetkal ani s žádným pískáním, které se u mnohých adaptérů dostavuje poté, co je necháte určitou dobu zapojené v síti, což osobně dělám poměrně často. Jasně, pro mnohé může být pískání naprostá hloupost, avšak já jsem jeho absencí skutečně velmi potěšen. 

DSC_0053

Další plusové body si u mě získala nabíječka i za to, že se při nabíjení prakticky nezahřívá a to ani ve chvíli, kdy jí dáte zabrat rovnou pěti věcmi naráz. Nemusíte se tak obávat například toho, že by vám zanechala jakékoliv nevzhledné fleky na psacím stole či jste se o ní nedej Bože popálili, jako je to možné třeba u adaptéru MagSafe 2 a starších MacBooků Air. Zamrzet naopak může absence podpory Power Delivery, díky které by bylo možné přes adaptér dobít třeba i MacBook. Na druhou stranu, pokud budete nabíječku používat třeba jako já ryze jako nabíjecí dok pro zařízení na vašem stole, nemožnost dobít přes ní MacBook vám příliš žíly trhat nebude. 

Závěr

Ultimátní řešení do vaší kanceláře i mimo ni. Tak přesně takto byl univerzální nabíječku AlzaPower M5CQ Multi Charge zhodnotil. Je totiž skutečně famózní a pomůže vám zapomenout na veškeré útrapy spojené s nedostatkem zásuvek, nevýkonnými a nekvalitními adaptéry či nepříjemného proplétání kabelů za pracovním stolem. Designově je navíc skutečně povedená a dle mého názoru  díky použitým materiálům i dlouho vydrží. Nákupu se tedy rozhodně bát nemusíte, ba naopak. 

DSC_0051
alzapower fb

Dnes nejčtenější

.