Zavřít reklamu

Přestože se může mnohým z nás zdát, že jsme se vydání iOS 12 dočkali teprve před pár týdny, pravdou je, že na našich iOS zařízení poběží v oficiální verzi již brzy dobrý půlrok a Apple tak již intenzivně pracuje na jeho nástupci. O tom sice mnoho informací zatím nemáme, čas od času se však zajímavá zpráva popisující některou z novinek objeví. Ze všech dosud uniklých informací vytvořil designér Leó Vallet povedený koncept, který si můžete prohlédnout v galerii ve článku.

Jednu z největších změn zaznamenal proklínaný prvek změny hlasitosti. V současné době nám okno indikující danou změnu překryje velkou část displeje a my na pár sekund prakticky „nic“ nevidíme. Ve Valletově konceptu se tento prvek patřičně zmenšil a byl umístěn na stranu, kde by neměl nikomu vadit. Někteří uživatelé volají i po přetvoření ovládacího centra. V konceptu proto došlo ke spojení iOS multitaskeru právě s ovládacím centrem, díky čemuž by jej bylo možné aktivovat pouhým potáhnutím nahoru (v případě iPhonů bez Home Buttonu). Dále bychom se mohli dočkat podpory Magic Mouse, která by se se zařízením spárovala naprosto stejně, jako jsme tomu zvyklí z jablečných bezdrátových sluchátek AirPods. Přestože v současné době není oficiálně umožněno použít iPad jako externí monitor pro náš Mac (bez použití řešení třetích stran), v daném konceptu je tato možnost perfektně vykreslena. Další věcí, které si na něm můžeme povšimnout, je implementace dark módu, a nebo navýšení bezpečnosti funkce Najít iPhone.

Čeho bychom se dle konceptu mohli dočkat:

Zdali se tyto změny do finální verze dostanou je prozatím nejasné, přestože některé zdroje příchod alespoň některých z nich předpovídají. Přesto je potřeba brát zatím podobné koncepty se značnou rezervou. Oficiální seznam novinek totiž dostaneme až od samotného Applu v červnu na WWDC.

ios-13-koncept-fb

Dnes nejčtenější

.