Zavřít reklamu

Před týdnem spatřil světlo světa nový Galaxy S10+, který byl představen spolu s ohebným telefonem Galaxy Fold na velkolepé konferenci Samsungu. Dva dny od jeho uvedení jste se na našem magazínu mohli dočíst o kvalitách jeho fotoaparátu, který alespoň dle prvotních testů strčí do kapsy i iPhone XS Max. Tady se však Galaxy S10+ nehodlá zastavit, jelikož svou výdrží baterie překoná největší jablečný model hned o dvě hodiny.

V testu, o který se se postaral portál Tom’s Guide, vydržel iPhone XS Max 10 hodin a 38 minut, zatímco Galaxy S10+ nabídl přesně o dvě hodiny více. Součástí zkoušky bylo surfování internetu za využití LTE a jas displeje byl nastaven na přesných 150 nitů. Oba telefony jsou vybaveny 7nm čipem, avšak u jihokorejského modelu nalezneme komponenty, které jsou šetrnější na baterii a patřičně ji šetří. Zajímavý rozdíl je však i v samotné kapacitě baterie. Galaxy S10+ totiž nabídne 4100 mAh, zatímco iPhone XS Max disponuje „pouze“ 3174 mAh.

V čem nový počin od Samsungu nadále kraluje je rychlost nabíjení. Již součástí balení je totiž 15W nabíječka, která dokáže telefon nabít z nuly na sto v čase pod dvě hodiny. V tomto případě jablečný telefon ztrácí, jelikož je vybaven pouze 5W adaptérem, pomocí kterého jej musíme nabíjet asi 2,5 hodiny. Galaxy S10+ může být taktéž nabíjen bezdrátově, přičemž k tomu může využívat 12W zatímco iPhone podporuje jen 7,5 W.

Prohlédněte si snímky z představení Samsungu Galaxy S10:

V tomto testu bohužel jablečný telefon tolik úspěšný nebyl. Jak se ukázalo, na Samsung ztrácí jak ve výdrži, tak i v rychlosti nabíjení. Je ale samozřejmě možné, že kdyby byly telefony využívány pro nějakou jinou činnost, iPhone by mohl zvítězit – avšak stále nedokáže být dobit v tak krátkém čase. Nechme se tedy překvapit, jak jaké výsledky vzejdou z testů v následujících týdnech. Je totiž naprosto jasné, že proti sobě iPhone XS Max a Galaxy S10+ mnozí opět postaví.

samsung-galaxy-s10-tri-modely

Dnes nejčtenější

.