Zavřít reklamu

Obliba vloni představeného iOS 12 roste i přesto, že nás již za pár měsíců čeká představení jeho nové verze. Potvrzují to oficiální čísla, která Apple dnes v noci zveřejnil na svém vývojářském portálu. Pokud si však myslíte, že se jedná o nárůst minimální, jste na omylu. 

V současné době běží na nejnovějším iOS 12 80 % všech iOS zařízení, které jsou s tímto systémem kompatibilní. Kdybychom pak kontrolovali jen zařízení představená v uplynulých čtyřech letech, dostali bychom se na číslo ještě lepší – konkrétně na 83 %. Oproti lednu, kdy Apple zveřejnil podobná čísla naposledy, si tak iOS 12 v obou případech polepšil o parádních 5 %, což je s ohledem na blížící se keynote (a tudíž stáří iOS 12) opravdu úctyhodný počin. 

Takto to vypadalo, když Apple iOS 12 představoval: 

Co se týče srovnání s iOS 11, ten je novou “dvanáctkou” samozřejmě výrazně překonán. Čerstvá čísla sice bohužel v tuto chvíli k dispozici nejsou, v lednu loňského roku však byl tento systém nainstalován jen na 65 % zařízení. Na tomto nelichotivém čísle se podepisuje především nepříliš povedený start a první měsíce života systému, které byly plné nejrůznějších softwarových chyb. Ty se sice Apple snažil řešit updaty, příliš rychle se mu to však nedařilo a některými aktualizacemi navíc do něj přinášel další a další chyby, které bylo potřeba následně opravit. 

Uvidíme, jak se bude v tomto ohledu dařit chystanému iOS 13. Ten by totiž měl na jablečné telefony a tablety přinést celou řadu zásadních novinek, stejně jako tomu mělo být u iOS 11. Snad se tedy Applu podaří vyladit daleko lépe a my se jej nebudeme muset bát na naše zařízení nainstalovat. 

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.