Zavřít reklamu

Pokud se o Apple zajímáte i z ekonomického hlediska, určitě vám nebude investor Warren Buffett cizí. Tento muž je totiž spolu se svou investiční společností Berkshire Hathaway  druhým největším akcionářem kalifornského giganta, jelikož vlastní na 249 milionů jeho akcií. I kvůli tomu je tak každý jeho krok či prohlášení jakkoliv spojené s Applem bedlivě sledováno. 

Věštec z Omahy, jak se Buffettovi díky jeho mimořádně přesným predikcím přezdívá, se před pár dny o Applu rozpovídal v rozhovoru pro zpravodajce z CNBC. Řeč se samozřejmě točila i kolem toho, zda se náhodou nechystá své akcie prodat, jelikož se již poměrně dlouho šušká o tom, že se Applu příliš v prodejích jeho produktů nedaří a změna je v nedohlednu. Jakýkoliv prodej akcií však Buffett rázně vyvrací. Naopak se nechal slyšet, že kdyby byly akcie levnější, určitě by jich spoustu dalších nakoupil. 

Bohatne i díky Applu

Z Buffettových slov je jasně patrné, že Apple věří i přes mnoho nepřívětivých předpovědí analytiků. Není se však příliš čemu divit. Byl to totiž právě on, kdo díky obřímu nárůstu hodnoty v loňském roce nejvíce zbohatl. Po propadu hodnoty sice naopak zchudl, nicméně dle dostupných informací kupoval akcie Applu průměrně za 141 dolarů za kus, což je stále o poznání nižší cena, než jakou mají akcie hodnotu nyní. Je tak jasné, že ani větší propady hodnoty Applu Buffetta příliš nebolí. 

Uvidíme, jak se tedy bude Applu v tomto ohledu dařit i nadále. Mnozí analytici totiž pokračují v katastrofických předpovědích o mizerných prodejích iPhonů, ze kterých se Apple dle nich hned tak nevymaní. Buffett a spol však podobným prognózám evidentně příliš nevěří. 

Warren Buffett fb

Dnes nejčtenější

.