Zavřít reklamu

Chytrý reproduktor HomePod z dílny kalifornského giganta na trhu nikdy nedokázal dominovat, o čemž dnes ví téměř každý jablíčkář. Přestože nabízí perfektní zvuk a hlasovou asistentku Siri, již od svého uvedení ve stínu svých konkurentů a k jeho koupi se odhodlalo pouze „pár“ věrných zákazníků Applu. To se mu mělo podařit jemně zvrátit v posledním kvartálu loňského roku, kdy HomePod dle Strategy Analytics za dané období zaznamenal meziroční nárůst o neuvěřitelných 45 procent. Konkrétně se prodalo 1,6 milionů kusů. Navzdory lepším prodejům tvořil podíl jablečného chytrého reproduktoru na daném trhu pouhých 4,1 procent.

Ve stejném období prodali Amazon a Google o poznání více reproduktorů, a to konkrétně 13,7 a 11,5 milionů kusů, za což mohou obě společnosti děkovat především jejich nízké ceně. Apple HomePod je totiž o poznání dražší než jeho „kolegové“, kteří navíc nabízejí hned několik verzí. Některé nabídnou pouze úplné základy a ty nejlepší jsou zase srovnatelném s produktem od Applu, mnohdy však o poznání levnější.

homepod-posledni-kvartal-2018

Další vadou chytrého reproduktoru od Applu je fakt, že ve skutečnosti zase tak chytrý není. Na internetu je k nalezení hned několik videí, která poukazují na nedostatky Siri v porovnání s Alexou od Amazonu. Možná i kvůli tomu se v nedávné době Apple rozhodl vybudovat nový tým, který pracuje na celkovém vylepšení jablečné hlasové asistentky. Posledním problémem je dostupnost. Zatímco konkurenční produkty si můžeme koupit téměř po celém světě, HomePod je k dostání pouze ve Spojených státech, Anglii, Austrálii, Kanadě, Francii, Německu, Španělsku, Mexiku, Číně a Hong Kongu.

Prohlédněte si HomePod v galerii níže:

Dočkáme se osekané verze HomePodu?

V minulém roce uznávaný analytik Ming-Chi Kuo předpověděl příchod levnější verzi HomePodu, který by pomohl Applu v prosazení se právě na trhu s chytrými reproduktory. Novinka by měla dle něj zaujmout jak svými novými funkcemi, tak především nízkou cenou, která bude srovnatelná s konkurencí. Zdali se tohoto počinu letos dočkáme je prozatím ve hvězdách, jelikož Apple nic takového dosud nepotvrdil.

homepod siri

Dnes nejčtenější

.