Zavřít reklamu

Letos v červnu uplynou už dva roky od okamžiku, kdy Apple svět poprvé představil nový iMac Pro – tedy nejvýkonnější Mac v jeho nabídce. O toto prvenství by však mohl vesmírně šedý elegán již zanedlouho přijít. Apple totiž podle Bloombergu koketuje s myšlenkou brzkého poodhalení high-endového Macu Pro. K tomu by mohlo dojít již zhruba čtvrt roku. 

Mac Pro se své poslední aktualizace dočkal 19. prosince 2013, tedy před skoro až neuvěřitelnými 1889 dny. Jeho nákup už tak nedává s ohledem na jeho vnitřní komponenty příliš velký smysl, na což poukazuje v posledních měsících čím dál více uživatelů. Když proto nedávno Apple pár řádky v jedné ze svých tiskových zpráv uvedl, že pracuje na jeho nástupci a vyvíjí k němu i profesionální displej, vyvolal tím slušnou vlnu nadšení. O nové generaci tohoto monstra se pak dokonce několikrát jeho přední představitelé rozpovídali v rozhovorech, přičemž se netajili tím, že se jej snaží doslova ušít na míru jeho cílové skupině, která s jeho vývojem dokonce pomáhá. Podle Bloombergu je však již nyní prakticky hotovo a Apple vážně uvažuje nad tím, že tento Mac částečně poodhalí právě na letošní WWDC. Stoprocentně rozhodnut ale zatím není.

Koncept modulárního Macu Pro (Curved):

O novém Macu Pro toho bohužel zatím příliš mnoho nevíme. Už nyní je ale jasné, že u něj Apple použije tělo s jiným designem, než které použil u jeho předchozí generace. Černý válec sice vypadá na pohled skvostně a jen málokdo by na první pohled věřil tomu, že se jedná o vysoce výkonný počítač, podle Applu je však toto tělo nevhodné kvůli odvodu tepla a to už u nynější verze. Vsadit na něj znovu tak rozhodně nehodlá. 

Doufejme, že se tedy Apple skutečně k poodhalení nového Macu Pro letos v červnu odhodlá a nám stejně jako v roce 2017 spadne z jeho výkonu brada. A kdo ví, třeba nám po jeho boku kalifornský gigant ukáže i novou generaci iMacu Pro či zbrusu nové iMacy. Očekávání jsou totiž opravdu velká.

Modular-Mac-Pro-2018-concept-10

Dnes nejčtenější

.