Zavřít reklamu

Součástí nové beta verze mobilního operačního systému pro iPhony a iPady iOS 12.2 je hrstka nových funkcí, přičemž jednou z nejzajímavějších ocení především uživatelé předplatného v aplikacích. Vývojáři totiž mají nově možnost zavést u automaticky obnovovaných předplatných ke svým aplikacím slevy.

Možnost slevy u automaticky obnovovaného předplatného aplikací je zásadní změnou jak pro vývojáře, tak i pro uživatele. Jedinou výhodou, kterou dosud mohli vývojáři aplikací svým zákazníkům nabízet, byla možnost bezplatného zkušebního období v případě, že se rozhodnou pro některou z forem předplatného. Tyto slevy ale spadaly pod správu App Store Connect a bylo možné je uplatit pouze jednou. V případě, že uživatel předplatné zrušil, již neměl možnost znovu ho aktivovat s příslušnou slevou.

V API v iOS 12.2 se ale nově objevila možnost nabídnout slevy v rámci automaticky obnovovaných předplatných jak pro nové, tak i pro stávající předplatitele nebo pro ty, kteří v minulosti předplatné zrušili. Ve chvíli, kdy uživatel předplatné zruší, by mu měla být aplikace bezplatně k dispozici po dobu dalších tří měsíců. Toto by mělo uživatele motivovat k obnovení předplatného. Slevy tedy budou mít s největší pravděpodobností podobu bezplatného období, zvýhodněných cenových balíčků (šestiměsíční předplatné vyjde uživateli levněji, než šest měsíčních předplatných za sebou), nebo snížené ceny za určité období. Apple tento druh slev již vyzkoušel například u své streamovací hudební služby Apple Music, aby zvýšil počet jejích předplatitelů. Instrukce pro vývojáře, kteří by měli zájem o zavedení těchto slev, by na sebe neměly nechat dlouho čekat.

app store

Dnes nejčtenější

.