Zavřít reklamu

Ode dnešního brzkého rána mají konečně čeští jablíčkáři možnost vložit si do aplikace Wallet na iPhonu či Apple Watch svou platební kartu a v obchodě si u bezkontaktního terminálu svým iZařízením jednoduše zaplatit. Návod na to, jak Apple Pay na vašem jablečném zařízení zaktivovat, jste si ostatně mohli hned ráno přečíst i u nás na webu. Čím dál častěji se nás však ptáte i na to, co dělat v případě, že máte v Apple Pay přidáno více karet a za každý nákup chcete zaplatit jinou. Pojďme si tedy tuto věc v následujících řádcích objasnit. 

Do Wallet si samozřejmě můžete nahrát více karet a všechny k placení nákupů snadno využívat. Kartu, kterou platíte nejvíce nákupů, je dobré nastavit jako výchozí, což provedete zcela jednoduše v NastaveníWallet a Apple Pay, kde na samotném konci “stránky” vyberete u možnosti “Výchozí karta” tu, kterou preferujete. Ta se vám vždy po aktivaci Apple Pay jak na hodinkách, tak na iPhonu vždy zobrazí jako první a tím pádem bude tak vždy jako první připravená platit. 

Pokud však chcete z nějakého důvodu zaplatit určitý nákup jinou kartou, kterou máte již ve Wallet nahranou, není to též sebemenší problém. V případě iPhonu totiž stačí, abyste po aktivaci Apple Pay při placení kartu zvolili ze “štosu”, který se vám zobrazí ve spodní části displeje. Po zvolení, které poznáte tak, že se vám karta vyobrazí v horní části displeje v celé své kráse, pak už stačí jen potvrdit platbu přes Face ID či Touch ID.

V případě hodinek je volba karty, kterou nákup zaplatíte, ještě o něco lehčí. Po spuštění Apple Pay dvojitým stiskem bočního tlačítka totiž stačí, abyste “swajpovali” do boku do té doby, než vám karta, kterou chcete platit, nesvítí na displeji. Pak už stačí jen počkat na to, že nad ní objeví nápis “Připraveno” a placení může začít. I u hodinek navíc pamatujte na to, že lze nastavit výchozí karta, která bude po aktivaci Apple Pay bočním tlačítkem nabízena k placení jako první. Tu u Apple Watch nastavíte zcela jednoduše přes aplikaci Watch v iPhonu a sekci Wallet a Apple Pay, na jejímž konci naleznete stejně jako v případě iPhonu možnost “Výchozí karta”. 

Podtrženo, sečteno – Apple Pay vám může velmi solidně zeštíhlit peněženku. Karty, které jste museli doposud nosit v plastové verzi, totiž nyní pohodlně uschováte i do svého iPhonu a co víc, jejich správa není nikterak složitá. Snad si tedy tuto platební metodu oblíbíte a kartám dáte i díky ní sbohem.

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.