Zavřít reklamu

Již několikrát jsem se ocitnul v situaci, kdy jsem si postupně během týdne psal nějaké zápisky, avšak po několika dnech jsem zjistil, že jsem si omylem umazal kousek informací z předešlého dne. Tuto situaci jsem většinou nijak neřešil, prostě jsem se se ztrátou smířil a nebo jsem si ony informace musel najít znova a zpětně je zapsat. Nyní jsem ale v Pages objevil skvělou funkci, díky které se mohu jednoduše vrátit v čase a obnovit si dokument, který jsem v minulosti uložil. Samozřejmě se s vámi o tuto skvělou funkci podělím prostřednictvím tohoto návodu.

Jak se v Pages vrátit v čase

Na vašem zařízení s operačním systémem macOS, tzn. na Macu nebo na MacBooku, si otevřete Pages dokument, ve kterém se chcete vrátit v čase na určité datum. Jakmile se dokument otevře a načte, tak v horní liště rozklikněte záložku Soubor. Zde poté přibližně v polovině rozevíracího menu najeďte na možnost Vrátit do. Zobrazí se další rozevírací menu, ve kterém už pouze stačí kliknout na možnost Procházet všechny verze… Obrazovka vašeho Macu se přepne do speciálního zobrazení všech dostupných minulých verzí dokumentu. Na pravé straně se zobrazí časová osa, ve které si můžete jednoduše kliknout na časové období, do kterého se chcete přepnout. Můžete také využít šipek, pomocí kterých se můžete přesouvat mezi verzemi dokumentu. Jakmile budete mít vybranou verzi k obnovení, tak stačí kliknout na tlačítko Obnovit. Obnovený Pages soubor se poté ihned objeví, avšak nezapomeňte si jej uložit do jiného souboru, abyste nepřišli o ten původní. Pokud tak neučiníte, tak si samozřejmě opět můžete obnovit novější verzi dokumentu.

Člověk je jednoduše omylný tvor a není dokonalý, což znamená, že občas udělá chybu. Jsem rád, že si tohle Apple uvědomuje a dává tak svým uživatelům možnost, aby se vrátili v čase. Myslím si, že tuto skvělou vychytávku určitě využijete, jelikož já osobně už jsem ji využil nesčetněkrát.

mistake_macbook_fb

Dnes nejčtenější

.