Zavřít reklamu

Z vlastních zkušeností vím, že v trénincích na Apple Watch nejčastěji využívám já i mé okolí chození, běhání a cvičení. A právě u běhání se dnes pozastavíme. Pokud na jablečných hodinkách zrovna provozujete zaznamenávání aktivity při běhu a přestanete běžet, hodinky se vás po několika sekundách zeptají, zda-li jste náhodou neukončili trénink. Nebylo by ale jednodušší, kdyby se hodinky vůbec neptaly, a když zaznamenají pauzu v pohybové aktivitě, přestanou jí jednoduše počítat?

Aktivace funkce pozastavení běhu

Jak už to bývá zvykem, lze funkce týkající se cvičení aktivovat či deaktivovat jak v iPhonu, tak přímo v Apple Watch. Pojďme se tedy společně podívat, jak na to.

iPhone

Pokud chcete funkci pro automatické pozastavení běhu aktivovat na iPhonu, tak otevřete aplikaci Watch. Zde se ujistěte, že se ve spodním menu nacházíte v záložce Moje hodinky. Poté sjeďte níže k položce Cvičení, kterou rozklikněte. Tady už pouze stačí pouze switche aktivovat či deaktivovat funkci Pozastavení běhu.

Apple Watch

Pro správu funkce automatického pozastavení běhu na vašich Apple Watch otevřete aplikaci Nastavení. Poté rozklikněte možnost Obecné, sjeďte níže a tapněte na záložku Cvičení. Zde už pouze stací jednoduše pomocí switche aktivovat či deaktivovat funkci Pozastavit při nečinnosti.

Na Apple Watch je opravdu mnoho funkcí, které vám dokáží usnadnit život, o tom není pochyb. Spíše mě ale v poslední době udivuje, že je mnoho těchto funkcí ve výchozím nastavení vypnuto a vy je tak musíte ručně zapnout. Pokud však pravidelně čtete magazín Letem světem Applem, tak vám žádné tyto funkce neutečou a můžete si být jisti, že z vašich chytrých zařízení vytáhnete naprosté maximum.

applewatch_run_fb

Dnes nejčtenější

.