Zavřít reklamu

Nedávno jsem se dostal do situace, kdy jsem rychle potřeboval upravit několik PDF dokumentů. Jednalo se prakticky o pouhé dodání textu na několik stran. V tu chvíli jsem ihned začal různě po internetu hledat programy a aplikace, které by mi s editací PDF souboru pomohly. Po chvilce hledání jsem nějaké programy našel, avšak buď byly placené a nebo zhoršily kvalitu PDF, což jsem bohužel musel podstoupit. Celý proces trval dlouhou hodinu. V tu chvíli mě ale vůbec nenapadlo, že se v macOS nachází velice komplexní program Náhled.

Právě díky nativní aplikaci Náhled můžete velice jednoduše PDF soubory editovat. V mém případě jsem tedy využil pouhé přidání textu, avšak k dispozici jsou další různé nástroje, jako jsou například poznámky, přidání podpisu, atp. V tomto případě se mi opět potvrdilo, že Náhled je naprosto úžasnou aplikací, která zvládá opravdu hodně operací a dokonce i ty, o kterých se vám ani nesnilo. Pojďme se tedy společně v tomto návodu podívat na to, jak v macOS jednoduše bez použití aplikace třetí strany přidat text do PDF souboru.

Jak v macOS přidat text do PDF souboru

Nejprve samozřejmě potřebujeme PDF soubor, který chceme upravit. Tento soubor stačí dvojitým poklikáním otevřít. Ve výchozím nastavení se otevře již přímo v aplikaci Náhled. Poté už pouze stačí v horní liště rozkliknout možnost Nástroje a z rozevíracího menu, které se zobrazí, najet na možnost Anotace. Z dalšího menu, které se zobrazí, už pouze stačí vybrat možnost Text. Po kliknutí na tuto možnost se do dokumentu vloží textové pole, které můžete jednoduše editovat. Zvolit si můžete i velikost a barvu písma, či styl a font. Jakmile máte úpravy dokončeny, tak stačí soubor jednoduše uložit.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak aplikace Náhled neslouží v případě PDF souborů jen k přidávání textu. Bez problémů můžete do souboru přidat další objekty, jako jsou například různé tvary (osobně používám například bílý obdélník k překrytí nechtěného textu), řečnické bubliny, podpisy, atp. Jednoduše řečeno, s aplikací Náhled máte přímo v macOS skvělou možnost pro jednoduchou správu PDF dokumentů.

pridat_Text_pdf_fb

Dnes nejčtenější

.