Zavřít reklamu

Miliardář a spoluzakladatel společností Tesla a SpaceX Elon Musk prodává své dosavadní bydlení. Moderní sídlo se čtyřmi ložnicemi se nachází v kalifornském Brentwoodu a zájemci si ho mohou pořídit za necelých 4,5 milionu dolarů. Tato částka se může zdát sice na první pohled neuvěřitelně vysoká, je však potřeba si uvědomit, jak luxusní Muskova vila je a na jak lukrativním místě je umístěna. Ve výsledku je tak cena více než přijatelná.

Pozemek o rozloze 3000 čtverečních zakoupil Musk se svou tehdejší manželkou Talulah Riley za 3,69 milionu dolarů v roce 2014. Nejedná se ale o jedinou nemovitost, kterou Musk vlastní – v Los Angeles mu jich patří hned několik. Dům, který Musk nyní prodává, stojí na parcele ve tvaru trojúhelníku a má zakřivený tvar, dominují mu obrovská okna, rozkládající se od podlahy až ke stropu.

Není žádným překvapením, že si Musk své sídlo vybavil high-tech doplňky a funkcemi, počínaje vychytaným bezpečnostním systémem, žaluziemi či reproduktory, a konče osvětlením. Vše lze pohodlně ovládat prostřednictvím mobilního telefonu. Dům je dále vybaven prostornou kuchyní, sousedící s obývací částí. Za domem se rozkládá dvůr s bazénem se slanou vodou.

Elon Musk je médii často popisován jako excentrický miliardář, podnikající s oblibou neobvyklé kroky. Loni v únoru vyslal Musk svůj vlastní vůz Tesla Roadster na Mars, pozornost médií si ale získal například také kouřením marihuany v přímém přenosu. V letošním roce Muskova automobilka Tesla zveřejnila veškeré své patenty, a to ve snaze urychlit přechod na dopravou, poháněnou obnovitelnými zdroji.

Elon Musk House fb

Dnes nejčtenější

.