Zavřít reklamu

Když Apple v roce 2017 představil spolu s iOS 11 vlastní platformu pro rozšířenou realitu ARKit, neskrývali jeho přední představitelé obrovské nadšení. Sám Tim Cook se například nechal v jednom z rozhovorů slyšet, že by nejradši křičel štěstím, jak je z ARKitu uchvácen. Jeho slova potvrdilo po vypuštění ostrého iOS 11 i mnoho vývojářů i běžných uživatelů, které jablečná rozšířená realita též oslovila. A jak se zdá, nadšení stále nepolevuje. 

Do App Storu přibývají neustále nové a nové aplikace, které ARKit Applu více či méně ke svému fungování využívají, díky čemuž je jasné, že se tato platforma stává pro kalifornského giganta čím dál důležitější. Možná i proto se nyní Apple rozhodl pro vytvoření pozice marketingového ředitele pro rozšířenou realitu, který se jí bude snažit v budoucnu rozvíjet všemi směry a budovat z ní ještě důležitější prvek jablečného ekosystému. A kdo jiný by měl tento post zastávat, než člověk, který Applu pomáhal již při uvedení prvního iPhonu na trh. 

ARKit již našel využití v obrovském množství aplikací: 

Historicky prvním marketingovým ředitelem rozšířené reality se stal Frank Casanova, který v Applu působí již více než 30 let. Právě tento muž se výrazně marketingově podílel na uvedení prvního iPhonu na pulty obchodů či na uzavírání smluv s americkými telefonními operátory, díky kterým si mohli zákazníci iPhony zakoupit za výhodnějších podmínek. Díky jeho zkušenostem je tak prakticky jasné, že od něj Apple očekává velké věci i na novém postu. Nutno však podotknout, že se mu bude nejspíš snažit přichystat ideální podmínky. Tedy alespoň podle spekulací o plánovaných vylepšeních pro fotoaparáty budoucích iPhonů.

Již pár měsíců se šušká o tom, že Apple vyvíjí speciální fotoaparáty založené na laserech, které budou schopné takřka dokonale zmapovat prakticky vše, co před nimi bude. Mnoho informací o nich sice v tuto chvíli bohužel nemáme, svou premiéru by si však údajně měly odbýt už příští rok v iPadech Pro. Pokud se v nich osvědčí, Apple by je měl o rok později nasadit i do iPhonů. Právě díky nim by se měla rozšířená realita Applu posunout na zcela novou úroveň, jelikož budou jeho zařízení schopna daleko lépe zmapovat prostředí kolem nich a AR věci do něj tak o poznání přesněji zasadit. Snad se tedy dočkáme v brzké době dalších upřesňujících informací. 

arkit fb

Dnes nejčtenější

.