Zavřít reklamu

Funkce Najít iPhone není jen nástroj, který vám pomůže nalézt ztracené nebo odcizené jablečné zařízení. Dá se totiž užít i způsoby, na které vás Apple neupozorní – třeba jako jakýsi alarm blížícího se nebezpečí. Přesně tak jej využívala i američanka Catherine, která se přes tuto funkci chránila před svým manželem. Bohužel, ochrana se nakonec ukázala jako nedostatečná, za což zaplatila Catherine životem.

Sedmdesátiletou Catherine dle dostupných informací dlouhou dobu týral její vlastní manžel James, na kterého dokonce opakovaně volala policii. Ta toho však bohužel moc nevyřešila, kvůli čemuž se Catherine rozhodla přestěhovat se do domu svého syna z předchozího manželství, u kterého měla být v bezpečí. Pohyb svého manžela, ze kterého měla strach, pak sledovala na svém iPhonu právě přes aplikaci Najít iPhone, jelikož jej měla zařazeného v rodinném sdílení.

Jednoho dne v noci začala aplikace hlásit, že iPhone jejího manžela je v blízkosti domu, což ženu velmi rozrušilo. Okamžitě tedy požádala svého syna, aby zavolal policii pro případ, že by se manžel opět o něco pokusil. Policie však bohužel včas nedorazila a muž ženu po proniknutím zastřelil. Záhy James namířil zbraň i na svého nevlastního syna. Ten jej ale stihl pohotově zneškodnit a udržet jej v klidu až do příjezdu policie, která si jej následně převzala.

Funkce Najít iPhone je dobrá i pro milovníky zeměpisu. Takto snadno si na ní například zobrazíte zeměkouli: 

James byl obviněn z vraždy, pokusu o vraždu, porušování domovní svobody a z nedovoleného ozbrojování. Hlavní líčení začne 19. února. Ačkoliv není funkce Najít iPhone navržena na podobné aktivity, v některých případech může sloužit i jako varování před podobnými situacemi a jak můžete sami vidět, tento úkol plní spolehlivě. Ani to však bohužel ženě život nezachránilo. Na druhou stranu jí Najít iPhone dalo alespoň určitou naději, jelikož o blížícím se útočníkovi věděla dopředu.

FMI-fb

Dnes nejčtenější

.